Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τρόικα: "Να δοθεί επειγόντως στην Ελλάδα η 6η δόση"


Η Τρόικα μπορεί να ξεμπλοκάρει την εκταμίευση
της δόσης, μετά την ψήφιση των μέτρων, όμως περιγράφει ως ''εξαιρετικά ανησυχητική'' τη δυναμική του ελληνικού χρέους ενώ προαναγγέλονται νέα μέτρα λιτότητας.

Ολόκληρη η έκθεση της τρόικας θα παραδοθεί αύριο στο Eurogroup, όμως τμήματα της έχουν ήδη διαρρεύσει. ''Η Επιτροπή προτείνει η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα:...

...μόλις νομοθετηθούν οι συμφωνηθείσες προηγούμενες δράσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, οι οποίες ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση'' είναι η σχετική αναφορά στο προσχέδιο της έκθεσης.

Οι δανειστές μας γράφουν στην έκθεση τους πως έχει επιδεινωθεί σημαντικά η βιωσιμότητα του ελληνικού κρατικού χρέους και πως η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικά βαθύτερη από ό,τι αναμενόταν.
Απαιτούν νέα μέτρα λιτότητας


''Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας ενδέχεται να αναθεωρηθούν επί τα χείρω καθώς είναι πολύ πιθανό ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα λιτότητας για να επιτευχθούν οι στόχοι του 2013 και του 2014'' αναφέρεται στην έκθεση της τρόικας σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι τροικανοί βάλλουν ανοιχτά κατά της κυβέρνησης γράφοντας πως είναι ανεπαρκής ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων ενώ ταυτόχρονα εκτιμούν ως ανέφικτο το στόχο των αποκρατικοποιήσεων για τα επόμενα τρίμηνα.

Πηγή  blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου