Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Θρίλερ με την Λ. Κατσέλη! - Προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να την πείσουν όλο το παρασκήνιο


Ακόμα και τώρα, λίγο πριν ανέβει στο βήμα για την τοποθέτησή της η Λούκα Κατσέλη πιέζεται να ψηφίσει υπέρ του άρθρου...
37 του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, δεν έχει πειστεί ακόμα οτι έχουν γίνει οι τροποποιήσεις που έπρεπε για να δώσει θετική ψήφο.

Εντωμεταξύ πάνω από τρείς ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Λούκα Κατσέλη. Και όσα διαδραματίστηκαν...

...στους διαδρόμους της Βουλής είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Η πόρτα του γραφείου του κ.Παπανδρέου ανοιγόκλεινε συνεχώς και στο γραφείο του έμπαιναν και έβγαιναν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Ρέππας. Η κα Κατσέλη βγήκε και όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει, είπε: "Θα μάθετε όταν θα ανέβω στο βήμα της Βουλής." Θα ακολουθήσει άραγε τον δρόμο της κας Παπανδρέου η οποία είπε ναι, αλλά με πόνο ψυχής;



Οι στόχοι της κυβέρνησης

Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης 154 βουλευτές, ακόμα και αυτοί που διαφωνούν να είπαν ναι στην ψηφοφορία επί της αρχής, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα... Ο στόχος είναι να πειστούν όλοι να ψηφίσουν αλλιώς, όπως λένε κάποιοι, ο βουλευτής που θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο θα έχει διαγραφεί πριν προλάβει να πει ΟΧΙ.

Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και όπως έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακόμα και στον Αντώνη Σαμαρά, οι 151 ψήφοι είναι αρκετές! Ο πήχης δεν μπορεί να ανέβει ψηλότερα. Έτσι λοιπόν, οι βουλευτές που θα διανοηθούν να πουν όχι θα διαγραφούν αυτομάτως.

Το παρασκήνιο

Εδώ και αρκετές ημέρες το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη η οποία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του είδε πολλούς βουλευτές. Και απ' ότι λέγεται οι αντιδράσεις τους κάμφθηκαν με επιχειρήματα σαν κι αυτά που είπε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ότι δηλαδή είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η υπερψήφιση για να πάμε με το κεφάλι ψηλά στη Σύνοδο Κορυφής.

'Ομως δεν θα ήταν δυνατόν να πειστεί η κα Κατσέλη από την συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι η συγκεκριμένη βουλευτής ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός. Ήταν από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο άνθρωπος που πέρασε από 2 νευραλγικά υπουργεία, το Οικονομικών και μετά το Εργασίας και ο άνθρωπος που παρά τα όσα άκουσε και στις δυο θητείες της στηρίχθηκε όσο κανείς άλλος από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, μέχρι που είδε την πόρτα της εξόδου....

Τις τελευταίες ημέρες η κα Κατσέλη έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, όχι μόνο μια φορά, ενώ το βράδυ της Τετάρτης χτύπησε και το τηλέφωνο της κας Βάσως Παπανδρέου. Και συναντήθηκαν και σήμερα. Και τις δυο φορές το κλίμα στην συζήτηση της με τον πρωθυπουργό δεν ήταν και τόσο καλό.



Εκτός όμως από τις κυρίες Κατσέλη και Παπανδρέου, υπάρχουν και εκείνοι που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και μπορεί να κάνουν την έκπληξη. Σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο 37 έχουν διατυπώσει και οι Οδυσσέας Βουδούρης, Κώστας Καρτάλης Δημήτρης Λιντζέρης, Αννα Νταλάρα, Σούλα Μερεντίτη και Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Από την πλευρά της, η κα Τόνια Αντωνίου απευθυνόμενη στους υπουργούς, δήλωσε πως "αντί να κάνετε τη δουλειά σας, κουνάτε το δάκτυλο στην κοινωνία μπερδεύοντας ποιός λογοδοτεί σε ποιόν και ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σαλαγιάννη. Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Σαλαγιάννη.

Το άρθρο 37 με λίγα λόγια

Το συγκεκριμένο άρθρο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να περικόψουν τη μισθολογική τους δαπάνη συνάπτοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, αντί για κλαδικές. Η ισχύς του ήταν μέχρι να βγούμε από το Μνημόνιο. Με μια τροποποίηση της τελευταίας στιγμής αποφασίστηκε η ισχύς του να είναι για 3 χρόνια και ο εργαζόμενος να μπορεί εκείνος να επιλέξει ανάμεσα σε επιχειρησιακή ή κλαδική σύμβαση.

Πηγή  bloglines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου