Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Φίλιππος 2014» Πανήγυρη Γαλατάδων

Και φέτος στους Γαλατάδες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία στη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.
Προηγήθηκε την Πρωτομαγιά η περιφορά της εικόνας και την επόμενη ημέρα ακολούθησε η εκδήλωση στο χώρο του δημοτικού καταστήματος. Η έναρξη έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τον αθλητικό Σύλλογο «Albatros» από την Κρύα Βρύση, σε μια παράσταση μοντέρνου χορού που εντυπωσίασε κυρίως τους νεότερους που κατέκλισαν την αίθουσα και χάρισαν στα κορίτσια της ομάδας και τη δασκάλα τους Νατάσα ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα.



Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Εταιρίας Αστικού Πολιτισμού «Φίλιππος» Μ. Αλεξάνδρου Πέλλας, Δημήτρης Καρατσαλιώτης με το σύνθημα, «για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι», κάλεσε τους προσκεκλημένους να επισκεφθούν τον πολυχώρο του Συλλόγου και να ξεναγηθούν στο λαογραφικό μουσείο, τη δανειστική βιβλιοθήκη και την αίθουσα πληροφόρησης νέων.
Έτσι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα εκθέματα του μουσείου, σημειώστε τις ταφικές επιγραφές από το 1882, άσυρτα (αχρησιμοποίητα) υφαντά από το 1885, έγγραφα από το 1907 και παλαιά νομίσματα από το 1930.
Προσθέστε σ’ αυτά τις αυθεντικές φορεσιές από τους πρόσφυγες της ανατολικής Θράκης, Εξαμιλίου και Καλλιπόλεως καθώς και των γηγενών κατοίκων του χωριού όπως και πολλά γεωργικά εργαλεία και οικιακά σκεύη εκείνης της εποχής.
Να πούμε πως στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού καταστήματος, στήθηκε ένας πάγκος για τους φίλους του βιβλίου, ένα mini bazaar βιβλίου, που σκοπό είχε να υπενθυμίζει στους καλεσμένους μας πως το βιβλίο πάει παντού και ταυτόχρονα την οικονομική ενίσχυση της Εταιρίας.
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Μπούκοβο» του Σάββα Ιωάννου, με πολύ κέφι και ενθουσιασμό.
Ευχαριστούμε τον Αθλητικό Σύλλογο «Albatros» για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας και ιδιαίτερα τα κορίτσια της χορευτικής ομάδας καθώς και τη δασκάλα τους Νατάσα για το ωραίο θέαμα που μας χάρισαν, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατάδων κυρία Ρούλα Χαραλαμπίδου που μας βοήθησε στο στήσιμο της εκδήλωσης, την εθελοντική ομάδα του «Φίλιππου» για τον αγώνα που έκανε πολλές ημέρες πριν, για να κυλήσουν όλα ομαλά και φυσικά τον υπέροχο κόσμο του χωριού και της ευρύτερης περιοχής που μας τίμησε με την παρουσία του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου