Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ρομά για τον άτυχο αστυνομικό:«Τον σκότωσα για να μη με συλλάβει»



Ο 30χρονος Ρομά είχε καταδικαστεί για κλοπές και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα - Στην κατοχή του βρέθηκε το ματωμένο μαχαίρι - Ο άτυχος 35χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών - Δένδιας: Εχασε τη ζωή του για να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας.Σοκάρει η κυνικότητα με την οποία ο 30χρονος τσιγγάνος ομολόγησε τη δολοφονία του 35χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ανδραβίδα. «Τον σκότωσα για να μη με συλλάβει» είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στην
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ο 30χρονος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός 30χρονου φίλου του συνελήφθη τυπικά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο 30χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπής και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Πριν από δύο ημέρες, μάλιστα, είχε διαρρήξει το σπίτι μια 34χρονης αρπάζοντας κοσμήματα, τα οποία οι αστυνομικοί βρήκαν στον καταυλισμό στον οποίο διέμενε.



Ο Τσιγγάνος συνελήφθη έπειτα από επιδρομή αστυνομικών στον καταυλισμό στον οποίο διέμενε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επάνω του βρέθηκε ένα ματωμένο μαχαίρι.



Ο άτυχος αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ήταν εκτός υπηρεσίας όταν είδε τον δράστη που είχε εισβάλει στο σπίτι του φίλου του και προσπάθησε να τον συλλάβει. Όμως, εκείνος του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι με το οποίο τον τραυμάτισε περισσότερες από μία φορές και τράπηκε σε φυγή, προσπαθώντας να διαφύγει. Ο διαρρήκτης τραυμάτισε και τον 30χρονο φίλο του αστυνομικού, καθώς βρίσκονταν και οι δύο στο περιστατικό. 



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλα στον τραυματισμένο αστυνομικό έτρεξαν περίοικοι, όμως ένα από τα τραύματα ήταν στην καρδιά και όταν έφτασε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς ότι ο 35χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Ο 30χρονος φίλος του άτυχου αστυνομικού φέρει ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν πατέρας δύο παιδιών, υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και ήταν «το χαμογελαστό παλικάρι με τη χρυσή καρδιά που όλοι εκτιμούσαν». Ασχολείτο το ποδόσφαιρο και με την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου