Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ANΑΣΑ Πέλλας: Η πρότασή μας για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου Πέλλας.



Τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τη δημιουργία ενός δήμου σύγχρονου και αποτελεσματικού στην υπηρεσία των δημοτών παρουσιάζει στο 16ο άρθρο του συνολικού της προγράμματος η Αυτόνομη Αυτοδιοικητική Κίνηση ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας ενώ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το νέο της διαφημιστικό σποτάκι που παρουσιάζει τους υποψηφίους του συνδυασμού 
  Συγκεκριμένα η σχετική προγραμματική δέσμευση αναφέρει τα εξής: Στις νέες συνθήκες ο
Δήμος, για να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις αυξημένες ανάγκες, επιβάλλεται να αποκτήσει σύγχρονη, δημοκρατική και ευέλικτη εσωτερική οργάνωση, διαφάνεια στη λειτουργία του και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που είναι συνώνυμος .... με την ανάγκη για εκσυγχρονισμό υπηρεσιών και δικτύων, για κατάρτιση και εξειδίκευση στελεχών, για διαδημοτική επικοινωνία. Επιπλέον, στα γεωγραφικά όρια ενός μεγάλου Δήμου, όπως ο Δήμος Πέλλας, πρέπει να λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των πολιτών. Επιδιώκουμε και προγραμματίζουμε:  
    1) Την καθιέρωση ενός μοντέλου συλλογικής διοίκησης του Δήμου και όχι δημαρχιακής μονοκρατορίας. 2) Τη δημοκρατική, διαφανή και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως οργάνου χάραξης, επεξεργασίας και διαμόρφωσης της δημοτικής πολιτικής, μακριά από πελατειακές λογικές, σκοπιμότητες και οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, με κατανομή ευθυνών και αρμοδιοτήτων σε όλα τα μέλη του και με κριτήριο λήψης των αποφάσεων την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Λειτουργία με τον ίδιο τρόπο και των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και κάθε δημοτικού συλλογικού οργάνου.
    3) Τη σύνταξη νέου οργανισμού λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, που να ανταποκρίνεται στις καινούργιες ανάγκες. 4) Τη δημιουργία σύγχρονων ευέλικτων υπηρεσιακών μονάδων και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών για επιτυχή αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων. 5) Την αξιοποίηση του επιστημονικού, διοικητικού, τεχνικού και εργατικού δυναμικού του Δήμου χωρίς διακρίσεις. 6) Τη συνεργασία με τους δημοτικούς υπαλλήλους και εφαρμογή της αρχής της αξιοκρατίας. 7) Την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων των υπαλλήλων – Δημιουργία νέων θέσεων για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών. 8) Τη διαρκή επιμόρφωση των δημοτικών υπαλλήλων. 9) Την αξιοκρατία τόσο στην επιλογή των προσώπων που ασκούν πολιτική όσο και αυτών που ασκούν διοίκηση στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα. 
      10) Τη θέσπιση μέτρων για τον αποκλεισμό παρεμβάσεων εξωθεσμικών παραγόντων στη λειτουργία του Δήμου αλλά και για τον αποκλεισμό υπερβάσεων από υπηρεσιακούς παράγοντες των ορίων της αρμοδιότητάς τους. 11) Τη μείωση των γραφειοκρατικών εμπλοκών και δυσκινησιών στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες. 12) Τη θέσπιση προδιαγραφών για την ποιότητα των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, το χρόνο και τον τρόπο παροχής τους. 13) Την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών στο Δήμο. 14) Την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. 15) Την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου σε διεθνείς Οργανισμούς, διοργανώσεις, εκθέσεις κ.λπ.. 16) Την ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. 
      Επιπλέον διεκδικούμε: 1) Την πλήρη λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών που είτε υποβαθμίστηκαν είτε απομακρύνθηκαν από τον Δήμο Πέλλας. 2) Την ανέγερση δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου