Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης στο Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών

Τι απαντά στο ερωτηματολόγιο του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Πέλλας:

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Πέλλας θεωρεί ότι η περισυλλογή, φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων πρέπει να βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη των δήμων, με το κράτος να χρηματοδοτεί στο 100% την κατασκευή των αναγκαίων δομών, την σύσταση δημοτικής υπηρεσίας περισυλλογής αδέσποτων ζώων, δημοτικού κυνοκομείου, δημοτικού κτηνιατρείου και δημοτικής υπηρεσίας ζωοφιλικής αγωγής, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας στον δήμο.


Το έργο των Ζωοφιλικών Οργανώσεων και Συλλόγων δεν πρέπει να υποκαθιστά την ευθύνη του κράτους, το οποίο πρέπει να μεριμνά για την απρόσκοπτη λειτουργία των παραπάνω δημοτικών δομών, ώστε να εξασφαλίζεται η δημόσια Υγεία και η ενδεδειγμένη φροντίδα και περίθαλψη των ζώων.

Η δημοτική αρχή οφείλει να συνεργάζεται με τις Ζωοφιλικές Οργανώσεις που εντοπίζουν και αναδεικνύουν ενδεχόμενες παραλείψεις και προβλήματα. Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για ζητήματα ζωοφιλικής αγωγής και ενημέρωσης και συνεργάζεται με τις Ζωοφιλικές Οργανώσεις για την καλύτερη δυνατή επιτυχία αυτού του στόχου.

Με την επανεμφάνιση δε της Λύσσας, η ανάγκη του παραπάνω σχεδιασμού προβάλει ως αναγκαία, με επείγοντα μάλιστα χαρακτήρα.

Όμως όποιος τα θεωρεί όλα αυτά λογικά και αυτονόητα, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο… (Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελληνικές κυβερνήσεις, συμβιβασμένες δημοτικές παρατάξεις).

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουν, ένας από τους βασικούς στόχους του «Καλλικράτη» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ), ήταν η ανάθεση στους δήμους εκατοντάδων αρμοδιοτήτων, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, σε μια προσπάθεια των κυβερνήσεων να απεμπλακούν από την οικονομική ευθύνη και να την φορτώσουν στους δήμους. Τα κονδύλια που εξοικονομήθηκαν και εξοικονομούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο, βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας καθώς αποδόθηκαν και συνεχίζουν να αποδίδονται ως επιδοτήσεις, κίνητρα, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις σε τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κλπ.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» σε τοπικό επίπεδο στηρίχτηκε και υλοποιήθηκε χωρίς αντιρρήσεις από τις παρατάξεις Στάμκου και Παπανικολάου. Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ πάλεψαν ώστε να μην περάσει η αντιλαϊκή διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς ήταν προφανές ότι οδηγούσε μεταξύ των άλλων σε υποβάθμιση, κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση των υπαρχόντων δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Όπως είναι γνωστό, η Λαϊκή Συσπείρωση με παρεμβάσεις του εκπροσώπου της στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, έχει τοποθετηθεί υπέρ της άμεσης σύστασης συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων και υπέρ της οργάνωσης και λειτουργίας του χώρου του κυνοτροφείου, ώστε να πραγματοποιηθεί η καταγραφή των αδέσποτων σκύλων, η σήμανση τους με την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας, η στείρωση και ο εμβολιασμός κάθε αδέσποτου σκύλου.
Ιδιαίτερα δε μετά τα περιστατικά επιθέσεων, απαιτήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρξει άμεση μέριμνα και να αναλάβει ο Δήμος την οικονομική ευθύνη της υλοποίησης των παραπάνω μέτρων.

Οι συμβιβασμένες, φίλα προσκείμενες στην συγκυβέρνηση παρατάξεις Στάμκου, Παπανικολάου, Καστερίδη, έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στον δήμο μας, γιατί στήριξαν τον «Καλλικράτη», δεν διεκδίκησαν τα χρήματα που οφείλονται από το κράτος στους δήμους - που ξεπερνούν τα 10 δις - και έτσι συνέβαλαν στην εγκατάλειψη των υποτυπωδών δομών. Σήμερα μπροστά στις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων προς τους δήμους δεν αρθρώνουν λέξη, περιορίζονται σε ευχολόγια, εκκλήσεις προς τους εθελοντές (ώστε να φορτώσουν στους ευαισθητοποιημένους δημότες και σε αυτούς που είναι ενταγμένοι σε Ζωοφιλικές Οργανώσεις την αντιμετώπιση του προβλήματος), υπόσχονται καμπάνιες ενημέρωσης και εντέλει προσανατολίζονται, στην συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής.


Καλούμε τις Ζωοφιλικές οργανώσεις σε αγώνα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν την απαράδεκτη για τον δήμο μας κατάσταση και σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Πέλλας, που απέδειξαν με τη στάση και τη δράση τους ότι υποστηρίζουν έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα τους.  

6 σχόλια:

  1. Να προσλάβουμε καμίά πενηνταριά δημόσιους υπάλληλους για τα αδέσποτα μιας και είμαστε extra large οικονομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μη χαρίζουν τα λεφτά σε εφοπλιστές και τράπεζες και μια χαρά large είμαστε φίλε μου.Παρόλο αυτά όμως αν σε δαγκώσει κανένα σκυλάκι στο δρόμο,ξανασκέψου τα λόγια σου!!!!!

      Διαγραφή
    2. Να τα χαρίσουν στις παραγωγικές τάξεις που θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας και όχι να πάρουμε άλλους 50 αρχικηφήνες που θα μας δαγκάνουν κάθε μήνα προκειμένου να πληρώνουμε τις αργομισθίες τους.

      Διαγραφή
    3. μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα με τους δημόσιους υπαλλήλους ε???

      Διαγραφή
    4. 11:27
      Παραγωγικές τάξεις για σένα είναι οι μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες? Αυτό καταλαβαίνω από το σχόλιό σου!
      Αυτοί είναι που τα φάγανε τόσο αιρό και θέλεις πάλι να τα δώσεις σε αυτούς? Το πρόβλημα αυτόν δεν είναι η έλλειψη χρήματος. Το πρόβλημά τους είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Γιαυτό δεν προσλαμβάνουν κόσμο και δεν ανοίγουν δουλειές, γιατί τώρα δεν τους συμφέρει.
      Νομίζω φίλε μου ότι δεν έχεις ιδέα για το τι σημαίνει κρίση και πως αυτή προήλθε.

      Διαγραφή
    5. Το γεγονός ότι θεωρείς παραγωγικές τάξεις τους μεγαλοεργολάβους (αυτό καταλαβαίνεις από το σχόλιό μου) δείχνει καλέ μου φίλε ότι δεν έχεις απολύτως καμία συναίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας και του οικονομικού περιβάλλοντος. Κατά συνέπεια δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να σου εξηγήσω.
      Όσο για τον άλλο φίλο που πιστεύει ότι έχω πρόβλημα με τους δημόσιους υπάλληλους τον πληροφορώ ότι δεν έχω κανένα.Όλοι χρειάζονται. Δεν συμφωνώ να προσλάβουμε άλλους πενήντα αρχιτεμπέληδες για τα αδέσποτα των Γιαννιτσών γιατί ο όγκος των αδέσποτων κόπρων της πόλης μας δεν θα δικαιολογεί τα μεροκάματα. Εξ'ου και θα καταντήσουν (όχι πως θα τους πειράξει) αρχιτεμπέληδες.

      Διαγραφή