Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αρχιφύλακας ...μπουμπούκι πωλούσε λουλούδια σε κέντρα



«Μπουμπούκι» αποδείχτηκε αρχιφύλακας, ο οποίος είχε συστήσει οικογενειακή επιχείρηση πώλησης λουλουδιών σε καταστήματα με τη σύζυγό του, ενώ απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές. Πρόκειται για 46χρονο, ο οποίος συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ενώ, παράλληλα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
 Η σύλληψη του αρχιφύλακα έγινε χθες τα ξημερώματα στην Αταλάντη Φθιώτιδας, μαζί με άλλα πέντε άτομα, για - κατά περίπτωση - φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, καθώς
και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον για κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται η σύζυγος του αστυνομικού, 38 ετών, 36χρονη υπήκοος Σερβίας, 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος , ο 57χρονος ημεδαπός σύζυγός της, προσωρινά υπεύθυνος αυτού, καθώς και ένας ακόμα 58χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος στην ίδια περιοχή της Φθιώτιδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς αρχιφύλακας είχε συστήσει με τη σύζυγό του «επιχείρηση » και αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Στην επιχείρηση αυτή δε απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πήγε στην περιοχή της Φθιώτιδας, όπου χθες τα ξημερώματα, συνέλαβε τον 46χρονο αστυνομικό και τη σύζυγό του να έχουν διαθέσει προς πώληση άνθη, σε εκδήλωση καταστήματος, σε τοπικό διαμέρισμα Δήμου της Φθιώτιδας. Άνθη είχε επιπλέον διαθέσει και το προηγούμενο βράδυ σε εορταστική εκδήλωση παρακείμενου καταστήματος.

Κατά την έρευνα στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι το ένα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, ενώ το άλλο με τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας του. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι στις εκδηλώσεις αυτές για την πώληση των λουλουδιών, είχαν απασχοληθεί αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις νόμιμες για την εργασία τους διαδικασίες, ενώ η μία από αυτές (36χρονη υπήκοος Σερβίας) βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 2.095 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ σε συνεργασία με την οικεία Οικονομική Υπηρεσία διενεργείται περαιτέρω έλεγχος σχετικά με την επιβολή των διοικητικών προστίμων, που προβλέπονται για τις φορολογικές κ.ά. συναφείς παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου