Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Στη γη των προγόνων τους τα μέλη Στραντζιαλιωτών Ν.Πέλλας.


Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στις χαμένες Πατρίδες-Στράντζα-Αν. Θράκη
Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η εκδρομή του συλλόγου μας στην Στράντζα , Αν. Θράκης.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2014 , ο σύλλογος μας , πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Στράντζα , τόπο καταγωγής των πατέρων και παππούδων μας .
Με την συμμετοχή 102 ατόμων, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας, το βράδυ της Πέμπτης έξω από τον σύλλογό μας .

Το πρωί της Παρασκευής στις 9 π.μ επισκευτήκαμε το Δημαρχείο της Τσατάλτσας , κωμόπολης στην οποία ανήκει διοικητικά η Στράντζα. Μας υποδέχτηκαν τοπικοί φορείς και πήραμε το πρωινό μας στον ιππικό όμιλο της περιοχής.
Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό μας , που σήμερα ονομάζεται Μπιν κιλιτς(Χίλια Σπαθιά), όπου φυτέψαμε μία ελιά και προσφέραμε άλλη μια στο σχολείο σε ένδειξη φιλίας και σεβασμού .Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου που λειτουργεί σαν τζαμί. Περιπλανήσεις στα σοκάκια του χωριού και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη . Βαθιά συγκίνηση μας διακατείχε όλους.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και περιείχε :επίσκεψη στην Αγία του Θεού Σοφία , στο υδραγωγείο , στην Παναγία των Βλαχερνών , στο Πατριαρχείο , στο Μπαλουκλί .
Τα βράδυα μεταβαίναμε στην πλατεία ταξίμ , όπου οι υπέροχες βόλτες μας συνόδευονταν από υπέροχες γεύσεις και μουσικές .

Το Σάββατοhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png πραγματοποιήσαμε κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Μια νοσταλγία διακατείχε όλους μας και μια σκέψη ότι η εκδρομή θα επαναληφθεί, για να χορτάσουμε την απέραντη αυτή ομορφιά.
Δύο ξεναγοί ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν και να μας ενημερώσουν για όλα.
Το Συμβούλιο του συλλόγου μας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους έλαβαν μέρος στην εκδρομή μας βοηθώντας έτσι το νεοσύστατο σύλλογό μας και υποσχόμαστε περισσότερα ταξίδια δημιουργικά, εκδρομές και συνεστιάσεις ,για να αφήσουμε σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά στα παιδιά μας.
Επίσης τα μέλη του συλλόγου σας ενημερώνουν πως θα λειτουργήσει τμήμα παραδοσιακών χορών για ενήλικες άντρες και γυναίκες και ένα τμήμα για άτομα με αναπηρία υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αλμπανίδου Πολύνας γυμνάστριας , με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς και μέλους του συλλόγου μας. Σκοπός αυτών των ομάδων είναι η εκμάθηση χορών της Θράκης και κατ” επέκταση όλης της Ελλάδας και η παρουσίαση σε εκδηλώσεις. Πληροφορίες για τις εγγραφές στο τηλ 6942017944. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά την πρώτη Κυριακήhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png των εκλογών.
Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αθ. Γιαντσής Μ. Γαλαζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου