Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μίνι λαογραφικό Μουσείο στο Δημοτικό Σχολείο Καρυώτισσας

Ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Καρυώτισσας. Ο εκπαιδευτικός της Β΄ τάξης Κος Μαργαρίτης Σταύρος, με την άδεια του Διευθυντή του Σχολείου Κου Σημίτη Κων/νου και την συνδρομή και το μεράκι των γονέων της Β΄ τάξης, οργάνωσαν και έστησαν ένα Λαογραφικό Μουσείο.
Στον χώρο παρουσιάζονται, σε διάφορες θεματικές ενότητες, αντικείμενα μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που ανήκει στο παρελθόν, αλλά δεν παύει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής μας ζωής.


Σκοπός της έκθεσης είναι μία αναδρομή στο παρελθόν με σεβασμό στην παράδοση και την κληρονομιά που αφήνει στην σύγχρονη εποχή μας, Να δουν και να διδαχθούν τα σημερινά παιδιά και γιατί όχι και οι μεγάλοι, με τι αντικείμενα-σκεύη και μέσα-εργαλεία πορεύονταν οι προηγούμενες γενιές. Παρουσιάζονται αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για καθημερινή χρήση όπως μαγειρικά σκεύη, οικιακές συσκευές, σκεύη παρασκευής ψωμιού μέχρι μηχανικά και διάφορα γεωργικά εργαλεία. Αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι μέχρι πριν μερικά χρόνια, για να κάνουν την καθημερινότητα τους ευκολότερη, ξεκούραστη και ταχύτερη.

Στον ίδιο χώρο εκθέτονται και παλαιά νομίσματα που μέχρι και πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν το εθνικό μας νόμισμα. Φυσικά μιλάμε για την δραχμή που τα παιδιά μας σήμερα την ακούνε μόνο στην τηλεόραση.
Είναι μία αναφορά στο παρελθόν έτσι για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι !

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες 10:00-12:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου