Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των ταξί την Παρασκευή


Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στην έγκριση του νομοσχεδίου για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου από το υπουργικό συμβούλιο.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους για να αποφασίσει...

...τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.
Την Παρασκευή απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την απελευθέρωση των κλάδων των ταξί και των φορτηγών
Το νομοσχέδιο αφορά και την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, να διαπραγματευτεί, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μια συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει στον έλεγχο της ροής έκδοσης αδειών για το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ύψος του παράβολου για την έκδοση νέας άδειας ταξί θα είναι ίδιο με το παράβολο για την έκδοση άδειας για φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ το μέγιστο ποσό θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Μεταξύ των αλλαγών είναι και η ρύθμιση που προβλέπει πως άδειες θα μπορούν τελικά να αγοράζουν όχι μόνο οι εταιρείες αλλά και φυσικά πρόσωπα.
Το επάγγελμα των ιδιοκτητών φορτηγών απελευθερώνεται πλήρως από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου