Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Στον εισαγγελέα γιατροί της Θεσσαλονίκης για φορολογικές παραβάσεις


Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάζονται οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος εννέα ιατρών, ύστερα από ελέγχους το τελευταίο τριήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ενημερώνονται σχετικά και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.
Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας τηλεφωνικές καταγγελίες...

...μέσω του αριθμού 11012, διενήργησαν ελέγχους σε συνολικά είκοσι ιατρεία, εκ των οποίων σε εννέα διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία (μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, μη ορθή τήρηση του βιβλίου ασθενών, μη ορθή ενημέρωση του βιβλίου εσόδων και εξόδων, μη τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών βιβλίων).
Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση ιατρού ψυχιάτρου - ψυχολόγου ο οποίος δεν τηρούσε καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε άλλη περίπτωση -ενός οδοντιατρείου- διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία, είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου