Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δείτε τον πληθυσμό της γης σε πραγματικό χρόνο

Σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Πληθυσμού του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της γης στο τέλος του Οκτωβρίου θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια. Ανεξάρτητοι δημογράφοι αμφισβητούν αυτήν την μεθαδολογία πιέζοντας τον ΟΗΕ να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Χάνια Λότσνικ, διευθυντής του Τμήματος Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, παραδέχεται ότι υπάρχει ένα περιθώριο αβεβαιότητας μερικών μηνών, ή ακόμα και ενός έτους.
Ωστόσο ο ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης,  δίνει μια αρκετά διαφορετική εκτίμηση, αφού υπολογίζει ότι...

...θα φτάσουμε το ορόσημο των επτά δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020.

Εμείς πάντως μπορούμε σε μια σειρά από link να δούμε τον πληθυσμό της γης σε πραγματικό χρόνο. Βρήκα αρκετά παρόμοια link, ωστόσο διάλεξα αυτό γιατί εκτός από τον πληθυσμό δίνει και πληροφορίες για μια σειρά από άλλες μετρήσεις αρκετά ενδιαφέρον όπως για παράδειγμα, δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη, για στρατιωτικές δαπάνες και δαπάνες για εκπαίδευση από κυβερνήσεις παγκοσμίως, όπως επίσης πόσες εφημερίδες κυκλοφόρησαν παγκόσμια αλλά και πόσα θέματα γράφτηκαν σήμερα σε blog (ένα είναι αυτό που διαβάζετε αυτή την στιγμή). Πατώντας λοιπόν εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου