Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πλαφόν στα καύσιμα σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα


Στην επιβολή πλαφόν στις τιμές όλων των υγρών καύσιμων σε όλους τους νομούς της χώρας προχώρησε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με σκοπό να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που παρουσιάστηκαν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πλαφόν στις τιμές  μετά από τιμοληψίες που πραγματοποίησαν χθες, σύμφωνα με τις οποίες μέσα σε μια ημέρα και με αφορμή την  έναρξη της απεργίας των τελωνιακών υπάλληλων οι τιμές τις αμόλυβδης «τσίμπησαν» αδικαιολόγητα 3-4 λεπτά το λίτρο και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις διεθνείς τιμές.

Στελέχη του υπουργείου σημείωναν ότι στόχος του πλαφόν είναι να αποτραπούν...

...τα κερδοσκοπικά φαινόμενα που ενδέχεται να εκδηλωθούν εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας και κατ’ επέκταση της αγωνίας των καταναλωτών για την επαρκή προμήθειά τους σε καύσιμα.

Όπως έλεγαν, για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε ως ανωτάτη τιμή για κάθε τύπο καύσιμου σε όλη τη χώρα, η μέση τιμή ανά νόμο που ίσχυε χθες, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο. 

Το πλαφόν θα  ισχύσει από απόψε τα μεσάνυχτα, ενώ το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη στάση του αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.

Οι ανώτατες τιμές καταναλωτή ανά νομό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.fuelprices.gr.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου