Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

G20: Ελλάδα και κρίση χρέους στην ατζέντα της συνάντησης


Η εξεύρευση λύσεων στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, καθώς και το ελληνικό πρόβλημα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) που πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για μετάδοση της κρίσης και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που σήμερα υπέστη υποβάθμιση από τον οίκο S&P.
Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι...

...η λήψη των κρίσιμων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι κάτι που πρέπει να αναμένεται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Οκτωβρίου.
Μεταξύ αυτών των αποφάσεων εκτιμάται ότι θα είναι και η συμφωνία για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης EFSF, καθώς και μέτρα για τη θωράκιση των τραπεζών με μεγάλη έκθεση σε εθνικά χρέη εντός της Ευρωζών.
Στη σημερινή συνάντηση, η G20 θα εξετάσει και την ενίσχυση της δανειστικής ισχύος του ΔΝΤ, έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη κρίση χρέους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη G20, έχουν αναφέρει ότι οι επονομαζόμενη ομάδα των αναδυόμενων χωρών «BRIC», Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, και Κίνα) εμφανίζονται πρόθυμες να βοηθήσουν την ευρωζώνη, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη μια συνολική συμφωνία μεταξύ τους.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου