Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Οργη για την άθλια κυβερνητική συγκάλυψη του εγκλήματος


Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Κυριακής μέσα από τις μαρτυρίες του επικεφαλής της ομάδας των 40 μελών της ομάδας ΟΥΚ κ. Μπαλτάκου αλλά και από τον γραμματέα των ειδικών φρουρών της Αστυνομίας κ. Μαυροειδάκου ανατρέπουν άρδην το τοπίο της τραγωδίας στο Μάτι. Γιατί μέσα από τις μαρτυρίες αυτές πιστοποιείται πλήρως και απόλυτα διασταυρωμένα ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, την
ώρα που έκανε σόου στο κέντρο επιχειρήσεων, μιλούσε για καμένα ξερόχορτα και για φωτιά σε ύφεση. Η κυβέρνηση έλεγε ψέματα από την πρώτη στιγμή, τα έλεγε συνεχώς και εξακολουθεί να τα λέει, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί ίσως και περισσότερους από εκατό νεκρούς. Και, αυτό, από μόνο του, είναι επίσης πολύ βαρύ έγκλημα.
Οι άνθρωποι αυτοί, η ομάδα των ΟΥΚ, που έσπευσαν πρώτοι στο χώρο της καταστροφής και έσωσαν πλήθος ανθρώπινες ζωές προφανώς δεν άντεξαν τα ψέμματα και θεώρησαν καθήκον τους, και ορθά, να μιλήσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια την οποία η κυβέρνηση όχι απλώς απέκρυψε, αλλά, όπως αποδεικνύεται, συνειδητά, συστηματικά και επί ημέρες διαστρέβλωσε και χρησιμοποίησε σε μία άθλια επιχείρηση με μοναδικό σκοπό να βελτιώσει τη θέση της.
Ξέρανε, όπως είναι άλλωστε φυσικό, από την πρώτη στιγμή για τους νεκρούς. Και επί τόσες μέρες και μετά από τόσες δηλώσεις, ακόμα και τώρα το αποκρύπτουν. Και αν δεν ήταν αυτές οι μαρτυρίες, πιθανότατα, ο ελληνικός λαός δεν θα μάθαινε ποτέ την αλήθεια για την πιο φονική τραγωδία που βίωσε η χώρα.
Μετά και από αυτές τις μαρτυρίες, ο βαθμός έκθεσης του Τσίπρα και των υπουργών του, είναι πλέον πρωτοφανής και ξεπερνά κάθε τι που μπορεί να φανταστεί ακόμα και ο πιο διεστραμμένος νους. Γιατί δεν πρόκειται πια απλώς για επικοινωνιακή διαχείριση. Ούτε καν για πολιτική. Πρόκειται για ευθεία και συστηματική συγκάλυψη μαζικού εγκλήματος.
Οι άνθρωποι αυτοί όχι απλώς δεν μπορούν πλέον να σταθούν ούτε λεπτό ακόμα στην εξουσία, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες του ποινικού νόμου, καθώς, εκτός όλων των άλλων, αυτή η αδιανόητη στάση είναι εξαιρετικά πιθανό να επηρέασε δραματικά και την επιχειρησιακή διάσταση της διάσωσης.
Και πρέπει να προσέξουν: μη διανοηθούν να τιμωρήσουν με οποιοδήποτε τρόπο αυτούς τους ήρωες που είπαν την αλήθεια, όπως ήδη σίγουρα θα σκέπτονται να κάνουν. Μην τους περάσει ούτε από την άκρη του μυαλού τους κάτι τέτοιο.Γιατί με τις αποκαλύψεις αυτές, η ομάδα των ΟΥΚ, που έσωσε αμέτρητες ανθρώπινες ζωές την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του οργάνωναν φιέστες επί πτωμάτων και επί ψεμμάτων, τώρα σώζουν πραγματικά και την ίδια τη Δημοκρατία. Μην διανοηθεί η κυβέρνηση να τους επιτεθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου