Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Θαυμασμός από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα (εικόνες+βίντεο)



Αίσθηση προκάλεσε στους ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.





Σε άρθρα αλλά και αναρτήσεις στο Twitter οι ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι οι Έλληνες ξαναβγήκαν μαζικά στους δρόμους για πρώτη φορά μετά από χρόνια, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά τους, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ χάθηκε στον απόηχο της επιβολής των μέτρων του μνημονίου.




Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση, ενώ επεσήμαναν ότι έχουν απομακρυνθεί και τα κάγκελα που υπήρχαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.



Οι Έλληνες διαδηλωτές αψήφησαν το κρύο και βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας τον «ευρωπαϊκό εκβιασμό», έγραφε το Russia Today, το οποίο μετέδιδε απευθείας τη συγκέντρωση στην Αθήνα.




«Τεράστιο πλήθος στη διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης», έγραψε το BBC. «"Πτωχευμένοι αλλά Ελεύθεροι": Οι Έλληνες υποστηρίζουν την πίεση κατά της λιτότητας της ΕΕ», ήταν ο τίτλος του Newsweek. 




Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου