Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Tα νομοσχέδια με κοινωνικό χαρακτήρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.



Με μονομερείς ενέργειες και επιμονή στην εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων φαίνεται πως απαντά η ελληνική κυβέρνηση στο τελεσίγραφο των εταίρων που τέθηκε κατά το Eurogroup της Δευτέρας. «Το λέμε και το εννοούμε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω», διεμήνυσε την Τρίτη o Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και προανήγγειλε αφενός την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφετέρου την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ονομαστική
ψηφοφορία

Ο Αλέξης Τσίπρας προβαίνει στην κατάθεση νομοσχεδίων παρά το γεγονός ότι αυτά μπορεί να αντιτίθενται στο πλαίσιο που έχουν θέσει οι Ευρωπαίοι εταίροιΟ κ. Τσίπρας προβαίνει στην κατάθεση νομοσχεδίων παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις αυτών μπορεί να αντιτίθενται στο πλαίσιο που έχουν θέσει οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Μια επιπλέον αιτιολόγηση για τη μονομερή αυτή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να είναι ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.


Το νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας

«Την Πέμπτη καταθέτουμε το πρώτο νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας για την προστασία της κατοικίας των πολιτών», που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταθέτουμε ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ρυθμίσεις που θα βγάλουν τη θηλειά από το λαιμό των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές, το εν λόγω σχέδιο νόμου θα έχει τη μορφή πολυνομοσχεδίου και θα περιλαμβάνει διατάξεις για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, την «απελευθέρωση» τραπεζικών λογαριασμών από δεσμεύσεις λόγω χρεών, τη διεύρυνση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία κ.ά.

«Τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα»

Επίσης, όπως προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, την ερχόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει νομοσχέδιο για την επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που θα βάζει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό θα περιλαμβάνει διατάξεις για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την επαναφορά της 3ετίας, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, την κατάργηση των γραφείων που νοικιάζουν εργαζόμενους και την επαναφορά της διαιτησίας. Σύντομα, κάτα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα έρθουν στη Βουλή και τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από τις πολιτικές του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου