Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Στο 26% η ανεργία φέτος



Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει το 26% φέτος και να αυξηθεί περαιτέρω το α' εξάμηνο του 2016 εκτιμά η Εurobank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο τον Ιούλιο του 2015 και διαμορφώθηκε στο 24,99% από 25,03% τον Ιούνιο. Ο αριθμός των απασχολούμενων, των ανέργων και του εργατικού δυναμικού, ανήλθε στα 3.591, 1.197 και 4.788 χιλιάδες άτομα, αντίστοιχα.


Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, "όσο πιο γρήγορα επιστρέψει ο ρυθμός μεταβολής των επενδύσεων σε θετικό πρόσημο, τόσο πιο γρήγορα θα αντιστραφεί η προαναφερθείσα προβλεπόμενη τάση." 

Παράλληλα αναφέρει ότι είναι "μικρή η πιθανότητα να επαληθευτεί το σενάριο του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για πληθωρισμό -0,5% το 2015. Η επιβεβαίωση του εν λόγω σεναρίου απαιτεί τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων 2,5% το 4ο τρίμηνο."

Συμπληρώνει ακόμη πως, "η αύξηση των συντελεστών του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, ναι μεν δημιουργεί δυνάμεις για άνοδο του γενικού επιπέδου των τιμών, ωστόσο πολύ δύσκολα θα αντισταθμίσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις που προκαλεί η ασθμαίνουσα εγχώρια ζήτηση και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου."





ethnos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου