Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αγνώστου προελεύσεως λογική…



Του Παναγιώτη Νανούδη

Με μια σειρά από παράλογες πολιτικές επιλογές και επιπλέον άκρως καθεστωτικές, ο κυβερνητικός σχηματισμός φαίνεται πως βάλθηκε ν’ αλλάξει τόσο το μέλλον όσο και το παρόν όλων των Ελλήνων πολιτών.  

Σπέρνοντας τον φόβο και την εξαθλίωση σε κάθε γειτονιά της χώρας ξεχνάει τα παιδιά του… και αγνοεί τον καρπό που εάν όχι σύντομα, αργά ή γρήγορα θ’αναγκαστεί να τον θερίσει.


Ανθρώπινες ψυχές που ξεριζώνονται από έναν πόλεμο ατελείωτων οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων, δεν είναι απλά ποσοτικά νούμερα περισυλλογής και εγκατάστασης σε διάσπαρτους καταυλισμούς όπου βρεθούν και όπου στηθούν. Είναι κάτι παραπάνω…

Είναι όλες αυτές οι ανθρώπινες ανάγκες που ψάχνουν την αλληλεγγύη των ομοίων τους και των ευνομούμενων πολιτειών, που θα πρέπει να έχουν σχέδιο, δυνατότητες και φυσικά απέραντη ανθρωπιά από έναν λαό περήφανο με αξίες.

Οι Έλληνες καθημερινά το αποδεικνύουν μέσα από τις πράξεις τους, οι πολιτικοί όμως φαίνεται πως λειτουργούν με αγνώστου προελεύσεως λογική ή μάλλον μικροκομματική. Μέσα από αχαρτογράφητα νερά καταφέρνουν να βουλιάζουν τις ψυχές όλων, τόσο των εγχώριων όσο και των εισαγόμενων.

Ένας απέραντος τάφος χαμένων ελπίδων που εξανεμίστηκαν τόσο γρήγορα… Κρίμα…

3 σχόλια:

  1. σε μια πόλη εξαθλιωμένη δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους ταλαιπωρημένους, για παιδιά πεινασμένα ....φαντάζουν εισβολείς ...και δεν αδικώ κανέναν... για να μπορείς να υποδεχτείς, για να μπορείς να εντάξεις ανθρώπους δίπλα σου πρέπει να έχεις εξασφαλίσει το λιγότερο κράτος πρόνοιας ...ίσως σας ζητάν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο το παραμυθι αλλα δεν φταιει μονο η κυβέρνηση. Ο λαος θα επρεπε ν μν ξεχναει τις ριζες του... Και ποιες ειναι οι αξιες.? Ο φασιστας βουλευτης η Τσακρη που εχει βολεψει τον μισο νομο και ψαχνει κομμα για να πάει. Και τα πρόβατα σε επομενες εκλογες πάλι θα τρεξουν να την ψηφίσουν για μια θεσούλα για το παιδι εγγονη ανιψι.. Ας τελειωνουμε με τις αερολογιες και ας επιστρέψουμε στην πραγματικοτητα και στην ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Οι Ελληνες που λες μολις εκαψαν ενα στρατόπεδο για ν μην τους μολυνουν οι προσφυγες. Μαζι με φασιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανεις δεν μολυνει κανεναν. Ολοι παιδια ενος κατωτερου θεου ειμαστε που τα ταλανιζει η φτωχια και η δυστυχια.Και παλι εχουμε ανθρωπια και βοηθαμε τον συνανθρωπο μας.Αλλα ενω υπαρχουνΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ που πεινανε που λιποθυμουν στα σχολεια γιατι ο γονιος δεν εχει να τους δωσει ενα κομματι ψωμι μην μου ζητατε να βοηθησω ξενους.Οσο και να λυπαμαι τα παιδακια αυτα πιο πολυ λυπαμαι και αγαπω το αιμα μου, το παιδι του γειτονα, τα δικα μας παιδια.Ας ταισει ας δωσει φαρμακα και περιθαλψη στα δικα του παιδια αυτο το κρατος ας φροντισει τα δικα του περηφανα γειρατια , ας περιθαλψει τους δικους του αρρωστους πρωτα και μετα ας δωσει απλωχερα και στους Συριους τους Αφγανους στον καθε αναξιοπαθουντα τελος παντων.Οταν ομως ενα κρατος δεν εχει κοινωνικη πολιτικη για τον λαο του ειναι τραγελαφος να φροντιζει πολιτες αλλων χωρων και να ζηταει απο τον εξαθλιωμενο πλεον λαο να το καταλαβει. Οχι δεν θελουμε ουτε μπορουμε να το καταλαβουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή