Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

«Κακός δαίμονας» για τον Εδεσσαϊκό φέτος η Αναγέννηση Γιαννιτσών



Ένα ντέρμπι από τα παλιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι 300 οπαδοί που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Έδεσσας,  μεταξύ του τοπικού Εδεσσαικού και την Αναγέννησης Γιαννιτσών.
Το τελικό 2-2 τα  λέει όλα. Ένα αποτέλεσμα που βάζει σε μεγάλες περιπέτειες τα φιλόδοξα σχέδια των πρασίνων για άνοδο,  που πλέον ελπίζουν στα πόδια άλλων για μπαράζ. Ο Εδεσσαικός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-0, η Αναγέννησης  μετά το τριάντα μείωσε στο σκορ  και έδειξε ότι μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι μάλιστα  κατάφερε με περίσσια ψυχικά αποθέματα όχι να παραίτηση το ματς άλλα να κοιτάξει στα μάτια τον πολύ πιο έμπειρο αντίπαλο του και στο τέλος να δικαιωθεί  και  να πάρει την ισοπαλία λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Ουσιαστικά η Αναγέννηση φέτος έχει πάρει το αέρα του φιλόδοξου Εδεσσαικου μια που  σε καμιά του μεταξύ αναμέτρηση δεν έχασε. Στο πρώτο γύρο είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι ενώ στο κύπελλο τον απέκλεισε νικώντας τον τότε στην παράταση.       
Φάσεις και γκολ:
Στο 7´ κοντινό  σουτ του Λαφαζανίδη αποκρούει εντυπωσιακά  ο Σαββουλίδης στην επαναφορά σουτ του   Μεταξά βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι μετά την απόκρουση  του Σαββουλίδη και κόρνερ.  εκτελείτε το κόρνερ και  ο Σκοπιανός Τόμιτσα Πετροβ κάνει το 1-0
Στο 10´ αντεπίθεση για την Αναγέννηση με τον Σίμο να βγαίνει μόνος απέναντι από το Κατρατσέα να ανατρέπεται από τον Τζούρτζο και προς έκπληξη όλων ο διαιτητής Παναγιωτίδης λεει  να συνεχιστεί το παιχνίδι χαρίζοντας την κόκκινη και ένα φάουλ σε δύσκολο σημείο για την γηπεδούχο ομάδα.
Στο 20´ ανάποδο φάουλ υπέρ του Εδεσσαικου που ξεκινά η φάση για το 2-0 με τον Παλημάνη από ελεγχόμενη θέση οφσαιτ όπως φωνάζει ο πάγκος της Αναγέννησης να κάνει το 2-0.
Στο 22´ κοντινό  σουτ του Λαφαζανίδη φεύγει άουτ.
στο 32´ ο Γκάρτσιος περνά από τα αριστερά πασάρει στον Σίμο που από κοντά πλασάρει μειώνοντας σε 2-1.
Στο 75´ καλό σουτ του Μεταξά από  πολύ κοντά φεύγει άουτ.
Στο 85´ μακρινό φάουλ για την Αναγέννηση το εκτέλεσε ο Σωτηριάδης απευθείας ο Κατρατσέας χάνει την μπάλα και αυτή καταλήγει στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.
Στο 93´ ο Λαφαζανίδη από κοντά σούταρε άουτ , αστόχησε  και έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Στο ματς κρατήθηκαν εξί μισή λεπτά καθυστερήσεων.
Η διαιτησία του Παναγιωτίδη       (Αρεστη Σταμανίκη) ήταν κάκιστη και πολύ λίγη για ένα τέτοιο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο αδίκησε ολοκάθαρα την φιλοξενουμένη ομάδα Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε τα λάθη άλλα τα ΄μοίρασε και για τις 2 ομάδες. Είναι αδιανόητο σε παιχνίδια με μεγάλες ιστορικές ομάδες άσχετα με την υπάρχουσα βαθμολογική τους θέση  που έχουν ιδιαιτερότητες να σφυρίζουν μη αξιολογημένοι διαιτητές Το ματς λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα και στο τέλος φώναζαν όλοι.
Έντονη ήταν η διαμαρτυρία των ανθρώπων της αναγέννησης προς το πρόσωπο του στο ημίχρονο.
Εδεσσαϊκός(Ασλανίδης):Κατρατσέας, Παπουλίδης, Τζουρτζος, Πετροβ Τομιτσα, Παπαηλίας, Πουπης, Χοντζιας, Παλημάνης, Λαφαζανίδης, Μεταξάς, Σαββαϊδης. "επαιξαν και οι Μπαμπαλής, Χωραφάς
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Μητσάκης): Σαββουλίδης,Κοκκινίδης,, Ξανθόπουλος, Χαραβιτίδης, Βασιλείάδης, Ζαφειρίου Ουρούντζι  Σωτηριάδης  Γκάρτσιος, Σίμος, Κυζερίδης. 
¨επαιξαν και οι Ασλανίδης, Αλεξανδρίδης, Λαζαρίδης.
ρεπορτάζ Γιώργος Χατζηχρήστος φώτο Π. Σαρακινίδης










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου