Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Στην Αθήνα έρχεται ο Ερντογάν



Την χώρα μας θα επισκεφθεί ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικος Κοτζιάς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα Πέμπτη μετά από το ταξίδι του στην Άγκυρα.
Αρχικά ήταν ο κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Φεβρουάριο αλλά τελικά η επίσκεψη θα γίνει πιο νωρίς ή στο τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου ή στο πρώτο 10ήμερο Δεκεμβρίου. Η ατζέντα του ταξιδιού του Τούρκου Προέδρου δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, αλλά όπως φαίνεται θα τον υποδεχθεί στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως έτσι ξεκινά ξανά ο διάλογος για την επίλυση μιας σειρά προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών. Εξάλλου, εκτός από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήθηκε οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών να συναντιούνται κάθε εξάμηνο, μια φορά στην Τουρκία και μια στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο θέμα των Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και η πολιτική ηγεσία αποδέχεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
ΠΓΔΜ: Λύση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 για την ονομασία
Μιλώντας για το θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 θα λυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
multi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου