Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ομηρία στο Ωραιόκαστρο: Η κόρη του δράστη και μία νεαρή Ρωσίδα συνεργοί του


Απίστευτη ιστορία ομηρίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης διαδραματίζεται τους τελευταίους 8 μήνες καθώς ένας 58 χρόνος δημοτικός υπάλληλος φέρετε να είχε κρατήσει ομήρους δύο ξαδέρφια του,τους οδήγησε απο τις Σέρρες όπου έμεναν στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο, το οποίο έγινε η φυλακή τους,με το πρόσχημα ότι θα πάνε όλοι μαζί βόλτα.Τα θύματά του, ένας 47χρονος και μία 48χρονη, επέστρεψαν στο σπίτι τους στις Σέρρες, έπειτα
από την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν.  Ολο αυτό το διάστημα, ο 58χρονος τους ανάγκαζε να επικοινωνούν με την αδελφή τους και να της λένε ψέματα, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. «Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα oraiokastro24.
Ο δράστης παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι τους κρατούσε ομήρους για να τους αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του στο εξωτερικό. Τα ποσά- συνολικά είχαν φτάσει τα 81.000 ευρώ- μεταφέρονταν στον λογαριασμό του δράστη αλλά και σε λογαριασμούς της κόρης του.
Συνεργοί του ήταν η κόρη του, αλλά και μια νεαρή Ρωσίδα, στην οποία ο 58χρονος έδωσε το μερίδιό της και εκείνη επέστρεψε στη χώρα της, κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η πρώτη δήλωση της 48χρονης
Η 48χρονη δήλωσε καλά στην υγεία της, επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά το μαρτύριο που έζησε. «Καλά είμαστε, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε.
Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης
Η υπόθεση, που προκάλεσε σοκ, αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 47χρονος είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατούσαν παρά τη θέλησή τους τον ίδιο και την αδελφή του.
Η αστυνομία βρήκε τα δύο αδέλφια στο σπίτι και αργότερα εντόπισε και συνέλαβε τον 58χρονο. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι τα δύο αδέλφια είχαν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του δημοτικού υπαλλήλου στα τέλη του Ιουλίου του 2017. Οι δράστες τους ακινητοποίησαν και υπό την απειλή όπλων και την άσκηση βίας, τους μετέφεραν στο σπίτι στο Ωραιόκαστρο. Εκεί, ο 58χρονος τους κρατούσε- τους έδενε τα χέρια και τα πόδια όταν έφευγε από το σπίτι- ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πήγαινε τον 47χρονο σε υποκαταστήματα τραπεζών για να κάνει μεταφορές χρηματικών ποσών.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, υπόθεση αρπαγής, ληστείας και εκβίασης σε βάρος 47χρονου και 48χρονης (αδέρφια) ημεδαπών.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο 58χρονος ξάδερφος τους, ο οποίος συνελήφθη, καθώς και η 23χρονη κόρη του και ακόμη μία συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (30-03-2018), κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος απαχθείς και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται, παρά τη θέληση τους, σε οικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια, ενώ έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο 58χρονος ξάδερφός τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου