Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΓΣΕΕ ξηλώνει το παραμύθι της Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό.


Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ με αφορμή την επικείμενη έναρξη των -νέων- διαδικασιών διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για «κίβδηλους ισχυρισμούς» και «φρούδες υποσχέσεις» από την πλευρά των αρμόδιων υπουργών.Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι επικεφαλής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει -και
μάλιστα θριαμβολογώντας- το καθεστώς ρύθμισης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, που το 2013, όταν και θεσπίστηκε, αναθεμάτιζε εμφατικά και καταψήφιζε ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, «πρόκειται ουσιαστικά για ένα “νομοθετημένο κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο”, που μέσα από μια γραφειοκρατική-δαιδαλώδη διαδικασία και μια “μίνι” διαβούλευση 15 ημερών θα αποτελεί προϊόν (προειλημμένης;) απόφασης του εκάστοτε υπουργού Εργασίας, έπειτα και από σχετική γνωμοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Οι επικεφαλής της ΓΣΕΕ τονίζουν ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα έχει «παγωμένες» τριετίες, δεδομένου ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν.

Είναι ξεκάθαρο, καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων είναι τουλάχιστον κίβδηλοι και οι υποσχέσεις της φρούδες. Εάν, πραγματικά, επιθυμούσαν την αποκατάσταση της Συλλογικής Αυτονομίας θα επανέφεραν το αντίστοιχο Νομοσχέδιο του 2015 που απέσυραν… μετά από τις πολύωρες “διαπραγματεύσεις” με την Τρόικα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου