Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες: Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους κι εσείς θα τους πληρώνετε


Την ώρα που και η έκθεση του ΟΟΣΑ αναδεικνύει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει την προσπάθεια να επικοινωνήσει, εντός και εκτός της χώρας, την προτεραιότητα που δίνει το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. στη μείωση της φορολογίας και στην προσέλκυση επενδύσεων. Ταυτόχρονα όμως στέλνει και ξεκάθαρα μηνύματα στους επιχειρηματίες δεσμευόμενος ότι ο ίδιος θα μειώσει τους
φόρους και θα αποκαταστήσει τη ρευστότητα, αλλά και εκείνοι «θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».
«Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν», τόνισε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς, στο πλαίσιο συνέντευξης στους «Financial Times», για το θέμα «της διαπλοκής ανάμεσα σε υψηλόβαθμους πολιτικούς παράγοντες και κάποιους επιχειρηματίες».
Οι «F.T.» εμφάνισαν τον κ. Μητσοτάκη ως επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε και μήνυμα κατά της συνέχισης της αυστηρής λιτότητας σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια «η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».
Προανήγγειλε μάλιστα άμεση υλοποίηση ενός συστηματικού σχεδίου «για να ξεμπλοκάρουν ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό», το οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό», ενώ ανέδειξε και την έμφαση που δίνει η Ν.Δ. στα ζητήματα Παιδείας. «Δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. πυροδότησε και πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι παρέλειψε από το δελτίο Τύπου για το δημοσίευμα των «F.T.» «το κομμάτι που ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα βάλει τέλος στη “διαπλοκή” πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας».
«Θα συστήναμε στους επιτελείς της Κουμουνδούρου να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. πριν εκδώσουν τις δικές τους», απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αν τις διάβαζαν θα έβλεπαν ότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ν.Δ. αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει “να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών”».
Με αυτή την αφορμή η αξιωματική αντιπολίτευση έριξε πάντως για μία ακόμη φορά το γάντι στην κυβέρνηση για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, απευθύνοντας το εξής ερώτημα: «Καθώς αποφάσισαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, έχουν κάτι να απαντήσουν επιτέλους για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. διέλαθαν της προσοχής τους;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου