Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το κόλπο με τα πλεονάσματα.Πως η κυβέρνηση στερεί σύνταξη και εφάπαξ από χιλιάδες δικαιούχους.


Το θέμα αποκτά οικονομική αλλά και ηθική διάσταση, καθώς το παρεάκι του Μαξίμου εμφανίζει υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, γιατί πολύ απλά δεν 
πληρώνει τις υποχρεώσεις του προϋπολογισμού έναντι των απομάχων της ζωής που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να λάβουν τη σύνταξη και το εφάπαξ.


Η κυβέρνηση Τσίπρα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν μετ΄ επιτάσεως την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων που έχει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Τι πετυχαίνει όμως η Κυβέρνηση με κάτι τέτοιο; Από τη μία παρουσιάζει πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα και από την άλλη κρατάει καβάτζα αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τα μοιράσει σε ειδικές κατηγορίες της εκλογικής της πελατείας.

Η διατήρηση της "προσωπικής διαφοράς" για έναν ακόμη χρόνο αποτελεί ένα μέτρο που θέλει να το πιστωθεί η κυβέρνηση, η οποία στην τελική ευθεία προς τις εκλογές θα πει στο εκλογικό σώμα ότι θα υπάρξει περικοπή της εφόσον εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία! Όλοι γνωρίζουμε ότι η παράταση για το "πάγωμα" της μείωσης των συντάξεων ισχύει για ένα χρόνο και θα εξεταστεί στο τέλος του έτους, αν θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο και το 2020.

Οι απάτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν στο ψεύτικο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και τα πολιτικά παιχνίδια με την "προσωπική διαφορά". Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή κυρίως από τον τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο Εργασίας αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Ωστόσο, η αλήθεια ήρθε μέσω της τηλεόρασης καθώς σύμφωνα με έγγραφο του ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις εκτός Δημοσίου, έως τις 28/02/2019 ήταν 94.911 και μόνο 3.370 εξ αυτών αφορούσαν αιτήσεις πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. Σε αυτές πρέπει να προστεθούν περίπου 30.000 συντάξεις του Δημοσίου και 120.000 επικουρικές, ενώ ουδείς γνωρίζει τον αριθμό των εξαφανισμένων φακέλων από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.

Σημειώνεται δε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 δεν εκδίδεται καμία νέα σύνταξη απ΄ όλα τα ταμεία λόγω ζημιάς στο λογισμικό! Έτσι, η Κυβέρνηση των τυχοδιωκτών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πλασματικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό, καθώς δεν πληρώνει συντάξεις, ενώ έχει και "μαγικές" ικανότητες εξαφανίζοντας αιτήσεις από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.

Ακόμα, ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που δεν καταβάλλει μπορούν να χρησιμοποιηθούν προεκλογικά για να δοθούν στοχευμένα σε κοινωνικές ομάδες, από τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα έχει όφελος.

Το πιθανότερο είναι να φάει "μαύρο" απ΄ όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου