Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αμείωτος ο ρυθμός των προσφυγικών ροών - 527 μόνο χθες

Συνεχίζονται τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού μόνο χθες έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο 527 άτομα.

Συνολικά 454 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και χθες, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής
Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Από αυτούς, 228 πέρασαν τη Δευτέρα και άλλοι 226 χθες.
Ροές προσφύγων και μεταναστών διαπιστώθηκαν  και σε άλλα νησιά: 81 πέρασαν στη Χίο και 220 στη Σάμο. Έτσι, συνολικά, στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 527 άτομα, τα οποία προωθούμενα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ζήτησαν άσυλο.
Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας πλέον, ζουν περισσότερα από 11.000 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων διαμένουν στον καταυλισμό ζουν σε αυτοσχέδιες παράγκες σε κτήματα.

Στις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα hotspot των νησιών του βορείου Αιγαίου αναφέρεται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, Guardian, τονίζοντας πως «οι ελλείψεις σε φαγητό τείνουν να γίνουν κανονικότητα».

«Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση της σύγχρονης ιστορίας, υπάρχουν φόβοι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται», γράφει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου