Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

"Επιδημία" ανεμοβλογιάς στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών Βέροιας


φώτο αρχείο

Πάνω από 10 κρούσματα ανεμοβλογιάς σε παιδιά και ενήλικες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από τον ιό έχουν νοσήσει 10 παιδιά και 2 ενήλικες. Μάλιστα σήμερα, ένας 22χρονος διακομίστηκε με τον ιό της ανεμοβλογιάς από το κέντρο φιλοξενίας στο Νοσοκομείο Βέροιας, για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή, γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εμβολίων για τους πρόσφυγες - μετανάστες και εργαζόμενους στο κέντρο φιλοξενίας, αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Για τα κρούσματα ανεμοβλογιάς έχει ενημερωθεί τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και τα σχολεία στα οποία φοιτούν οι μαθητές από τη δομή φιλοξενίας Βέροιας.
Σύμφωνα με τον γιατρό της δομής τα αυξημένα κρούσματα ανεμοβλογιάς χτύπησαν το καμπανάκι για την διασπορά του ιού και την υγεία των προσφύγων – μεταναστών. Παράλληλα οι προσπάθειες του γιατρού και του συντονιστή του κέντρου φιλοξενίας επικεντρώνονται στον περιορισμό του φαινομένου, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες πρόσφυγες που δεν είναι εμβολιασμένοι μια και πρόκειται για μία νόσο που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές του οργανισμού, όπως πνευμονία, μηνιγγίτιδα ακόμα και εγκεφαλίτιδα..

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου