Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τριάντα νεκροί κατά την έξοδο του Πάσχα


Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος και κατά τη φετινή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, παρά τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων περίπου κατά 30%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία, από την Παρασκευή 15 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα έγιναν 27 δυστυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν γίνει 39 θανατηφόρα τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.

Φέτος, έγιναν ακόμη 47 σοβαρά ατυχήματα (48 πέρυσι) και 358 ελαφρά (365 το 2010). Τραυματίστηκαν σοβαρά 53 άνθρωποι (56 πέρυσι) και ελαφρά 472 (518 πέρυσι).

Από τα θανατηφόρα δυστυχήματα, μόνο τρία έγιναν στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, δύο στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ένα στην Εγνατία Οδό. Πέντε έγιναν σε κατοικημένες περιοχές και τα υπόλοιπα στο στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα πάντως με την τροχαία, μόνο για ένα τα 27 δυστυχήματα ευθύνεται η κατάσταση του δρόμου και οι καιρικές συνθήκες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των εκδρομέων που εγκατέλειψαν την Αθήνα μειώθηκε φέτος κατά 15%. Μειωμένος κατά 2,9% ήταν ο αριθμός των οχημάτων που έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη.

Βεγγαλικά

Εν τω μεταξύ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, τρεις τραυματίστηκαν βαριά και τρεις ελαφρά εξαιτίας της χρήσης βεγγαλικών.

Πηγή www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου