Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Ιερός πόλεμος» για το αντιρατσιστικό



Νέα ευθεία επίθεση κατά του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για τις απόψεις που έχει διατυπώσει δημοσίως κατά του ρατσισμού της ξενοφοβίας και της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο με τίτλο «Και πάλι για τον ρατσισμό» ο κ. Αμβρόσιος στρέφεται κατά όσων από το σώμα της ιεραρχίας «με πάθος εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως υπερασπιστές των αλλοδαπών άδελφών μας από τον ρατσισμό, μπορεί να
κατηγορηθούν, ότι απλώς ακολουθούν το ρεύμα της εποχής με κέρδος την προσωπική τους προβολή» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν παραλείπει, ωστόσο, να επιτεθεί προσωπικά κατά του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου υποστηρίζοντας ότι «προκαλεί αγανάκτηση αυτή η μονομέρεια και μονολιθικότητα ενός Αρχιερέως της Ελλαδικής Ορθοδοξίας!»

Με αφορμή την νοσηλεία της 15χρονης κοπέλας από τη Πάρο που έπεσε θύμα βιασμού από αλλοδαπό ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων εκτοξεύει βέλη κατά του κ. Παύλου καταλογίζοντάς του μονομερή αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών.

«Διατυπώνοντας τη θεωρία του ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος θα μπορούσε να αρθρώσει ένα έστω λόγο συμπαθείας για τα θύματά τους! Θα μπορούσε να τονίσει στους μετανάστες, ότι δεν πρέπει να βιαιοπραγούν! "Σας δεχόμεθα, σας αποδεχόμεθα, σας αγαπάμε, σας φιλοξενούμε, σας δίνουμε εργασία, φαγητό κλπ. λλά μή μας κακοποιείτε"! Απλά λόγια, επίσης χριστιανικά!» υποστηρίζει ο κ. Αμβρόσιος και συνεχίζει «Δυστυχώς, λοιπόν, δεν είδαμε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο, αυτόν τον θεωρητικό της μεταναστεύσεως και θεμελιωτή της θεωρίας υπέρ της προστασίας των Μεταναστών, να προβαίνει είτε σε επικριτές δηλώσεις, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του Πακιστανού-κτήνους, είτε σε δηλώσεις συμπαθείας για το αθώο θύμα του, την Μυρτώ! Πολύ πέρα τούτων, δυστυχώς, δεν είδαμε τον κατά τά άλλα εκλεκτό αυτό, και συγχρόνως λαλίστατο, εν Χριστώ Αδελφό μας δεν Τον είδαμε, επαναλαμβάνω, να μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό, για να ενισχύσει ηθικά τόσο το τραυματισμένο εκείνο κορίτσι, που χαροπαλεύει εκεί, όσο και την πονεμένη Μητέρα του!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου