Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγές στο σύστημα αποδείξεων και συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ φέρνει το νέο φορολογικό




Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις φετινές αποδείξεις δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή, Από το 2014 ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν σε αποδείξεις το 25% του καθαρού εισοδήματός τους.
Εντός της εβδομάδας δίνεται σε δημόσια διαβούλευση το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που θα ισχύει από το 2014, το νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων, καθώς και το συμψηφισμό οφειλών και απαιτήσεων από ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις φετινές αποδείξεις δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή, και οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις άξιας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους.

Από το 2014 ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν σε αποδείξεις το 25% του καθαρού εισοδήματος, από το οποίο θα αφαιρούνται οι φόροι και οι πάγιες δαπάνες των νοικοκυριών.

Παράλληλα, θα θεσπιστούν γενναία φορολογικά κίνητρα για όσους χρησιμοποιούν κάρτα αποδείξεων, μεταξύ των οποίων μελετάται η επιστροφή ολόκληρου του ΦΠΑ για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, καθώς και κληρώσεις με μεγάλα έπαθλα.

skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου