Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Συγχαρητήρια του δημάρχου Πέλλας για την ανακάλυψη του αγάλματος Σιληνού στην Πέλλα



Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος συγχαίρει τον καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας κ. Ιωάννη Ακαμάτη και την ανασκαφική του ομάδα  για τη νέα σημαντική ανακάλυψη. Το μαρμάρινο άγαλμα Σιληνού που βρέθηκε στη βόρεια στοά της Αγοράς στην Πέλλα, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα του αρχαίου οικοδομήματος αλλά και της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται  από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του πολυθάλαμου τάφου προς το κοινό, μια νέα επιστημονική ανακάλυψη  έρχεται να υπενθυμίσει ότι αυτός ο τόπος είναι σπουδαίος και αστείρευτος αρχαιοτήτων. Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τον καθηγητή κ. Ιωάννη Ακαμάτη, ο οποίος με αφοσίωση εδώ και δεκαετίες, διδάσκει, ανασκάπτει και μελετά την Πέλλα. Για άλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό ότι η ουσιαστική ανάπτυξη αυτού του τόπου διέρχεται μέσα από τις αρχαιότητες της Πέλλας δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στάμκος».

13 σχόλια:

  1. ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΣΤΑΤΕ Τ ΑΡΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!
    Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΩΡΕ ΟΜΕΡ ΓΡΗΓΟΡΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ;;;;;;;;;; ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ;;;;;;;;;;;; ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΟΛΟΣΚΑΣ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ
    ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΕΣΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ ΟΙ Μ@ΛΚΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΥΤΣΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΓΙΑ 4 ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΆΛΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΊΡΕΙ,,,,ΚΆΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΜΕ,,,,,ΤΑ ΑΠΩΘΥΜΕΝΑ ΤΟΥ,,,,,,ΘΑ ΑΦΉΣΕΙ ΕΠΟΧΉ?ΣΕ ΛΊΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΠΕΡΊΓΕΛΟΣ,,,,,ΣΕ ΠΉΡΑΝΕ ΧΑΜΠΆΡΙ ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OLOI MAZI THA GINOUNE RENTIKOLO.E RE STIGMES POU EXOUN NA ZHSOUN TA GIANNITSA THA MAS GRAPSEI KAI H ESPRESSO.

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,,,,ΔΩΣΕ ΚΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.

      Διαγραφή
    3. Αν ήξερα τα γούστα σου,,,Οι ξανθές σου αρέσουν;;;;;;;;;Και σένα;;;;Εχε γούστο,,,,Τα καλα νέα τα συνοδεύει μια εεεεεεεεεκλπηξη,,,,,

      Διαγραφή
    4. Αφηστε τον άνθρωπο ήσυχο.Ο καθένας όπως τη βρίσκει.Κουμάντο θα κάνουμε στα γούστα του;Τι κακοί που είστε τελοσπαντων.

      Διαγραφή
  3. Μήπως τον έχει δει κανένας ιδρωμένο για να μας πει πως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ιερό Πηδάλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή ιερών κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συντάχθηκε το 1793 από δυο λόγιους μοναχούς, τον Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον ιερομόναχο Αγάπιο.
    Περιέχει , ερμηνεία των κανόνων των Αγίων Αποστόλων, των Οικουμενικών συνόδων, των τοπικών συνόδων και των Πατέρων της εκκλησίας. Εκδόθηκε αρχικά στη Λειψία το έτος 1800 μετά από επικύρωση της πατριαρχικής συνόδου Κωνσταντινούπολης, το 1791, όπως και το 1841 κατά τη δεύτερη έκδοσή του.
    Το κεφάλαιο περί μαλακίας κ.λ.π αποτελεί το επίσημο και σε ισχύ μέχρι και σήμερα «Ποινολόγιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας,. Το Πηδάλιον δέχεται ότι υπάρχουν τρία είδη μαλακίας: με το χέρι σου, με το χέρι άλλου και... με το χτύπημα στους μηρούς!! Εκτός από τους άνδρες η μαλακία παρατηρείται και στις γυναίκες. στις οποίες πρέπει να εφαρμόζονται οι ίδιες και αυστηρότερες ποινές με τους άνδρες.
    Το Πηδάλιο θεωρεί την μαλακία μεγίστη αμαρτία, και ενημερώνει για τις συνέπειες:
    Όποιος... κάνει μαλακία, για 40 μέρες θα τρώει μόνο ψωμί και νερό και 100 μετάνοιες κάθε μέρα!!
    Όποιος… γράφει και μάλιστα περισσότερες από μία…………………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΥΡΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ...ΜΑΥΡΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΕΙΛΗ.......ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΜΗΝΑ..ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ....ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ...ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ....

      Διαγραφή
    2. Μια και είσαι του παραδοσιακού Κρητικού, άκου κι αυτό:

      Πάρε με νύχτα, πάρε με
      στην σκοτεινή σου αγκάλη
      Μήπως ξεφύγω του σεβντά
      που μ’ έχει πιάσει πάλι…

      Διαγραφή
    3. Δεξιχαφ πες το αφεντικό σου να σου δώσει λίγες μέρες άδεια απο το δημο γιατί σε περιμένει ΖΟΡΙ το φθινόπωρο και ασε τα τραγούδια κατα μερος. ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ .ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΥΓΕ ΜΕ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.ΛΕΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Λέων. Δεν υπήρξα ποτέ στην μέχρι τώρα ζωή μου κρατικοδίαιτος. Καθαρά προσωπική επιλογή για την οποία δεν έχω μετανιώσει, αν και με βάση τις επιδόσεις μου στις εισαγωγικές, θα μπορούσα να είμαι αραχτός εδώ και ενάμιση μήνα, καθώς μπορούσα να εισαχθώ σε όλες τις παιδαγωγικέ Ακαδημίες. Το δε αφεντικό μου, μπορεί να καθυστερεί μερικές φορές, αλλά πάντα μου δίνει την άδεια που δικαιούμαι. Σε ενημερώνω λοιπόν, ότι από αύριο θα είμαι αδειούχος και ελπίζω τις επόμενες δύο εβδομάδες να μην χρειάζεται να απαντάω σε π@π@ρολογίες σαν αυτές που γράφεις.
      Αυτά για εμένα.
      Για εσένα Λέων, σύμφωνα με την ημερήσια πρόβλεψη της Λίτσας Πατέρα, έχεις αρκετά θέματα να επιλύσεις, Ο Άρης περνά στο δικό σου ζώδιο και σου αποκαλύπτει τα όσα συνέβαιναν παρασκηνιακά το τελευταίο διάστημα και δεν επέτρεπαν στα σχέδιά σου να προχωρήσουν όπως ήθελες. Αν όμως είσαι γεννημένος τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου, αντιμετωπίζεις πολλά εμπόδια στα συναισθηματικά αλλά και στα οικονομικά θέματα. Τα οικογενειακά σου θέματα βέβαια προεξάρχουν. Ο Δίας αφήνει σιγά σιγά το ζώδιό σας για να περάσει στην Παρθένο !!!
      Και μια και θεωρείσαι ζώδιο της φωτιάς, το νου σου στα μπατζάκια. Αρπάζουν εύκολα!!

      Διαγραφή
    5. Δεξιχαφ αλλα λόγια να συμπαθιομαστε!Για την ταμπακιερα ουδέν σχόλιο.Τη μιλλια σας χάσατε όλοι οι υποστηρικτές του εκλεκτου σου δημαρχου.Ποιήματα και τραγουδακια άντε και τα ζωδια δεν σας σώζουν απο την ξεφτίλα.Γραμματείς και φαρισσαιοι όλοι μας θα δείτε το όνειρο.Να σου ευχηθώ καλή ξεκούραση γιατί θα τη χρειαστείς και θα τα ξαναπούμε με τις επιστροφές.Ξέρεις...Σεπτέμβριο.Υ.Γ.Ο δημαρχος σας να προσέχει τα μπατζακια του.Μήπως είναι και αυτός Λεων;Πολυ φλόγα λέμε(·)(·)(·) ΛΕΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

      Διαγραφή