Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ: Χιλιάδες αγρότες και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος



 Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία των αγροτών από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Σύνταγμα. Στην κορυφή της πορείας βρίσκονται 20 τρακτέρ από τη Νίκαια Λάρισας.
Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ εδώ και λίγη ώρα συντάχθηκαν μαζί τους και εργαζόμενοι από τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος).

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί αυτή την ώρα στην Αθήνα, σε όσους δρόμους έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού έκλεισαν αρκετοί, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών.
Ειδικότερα, τώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλίας, τη Βασ.Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, την Πειραιώς και η Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά. Σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Τα τρακτέρ κορνάρουν συνεχώς, οι αγρότες φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν, στο... βάθος υπάρχει μουσική υπόκρουση αλλά τα πάντα είναι ειρηνικά. Πάντως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αγροτών που ασφαλώς τρομάζει την κυβέρνηση. 
Και βεβαίως δεν έχουν καμιά σχέση με πιθανούς... ακροδεξιούς που κατηγορήθηκαν ότι έκαναν νωρίτερα τα επεισόδια.
Αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με κλαδιά μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, ενώ η πομπή με τα 20 τρακτέρ περνά μπροστά από τη Βουλή.
«Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι, εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο διαδηλώνουν και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου