Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο Σταθάκης δίνει «ασυλία» στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ για το χρυσό εφάπαξ



Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ που πρώτα επιβράβευσε ευαυτόν προάγοντας τον και στην συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε λαμβάνοντας εφάπαξ κατά 100.000 ευρώ περισσότερα, έδωσε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ βάζει ιδωτικές εταιρίες για να εισπράξουν τις οφειλές από τους καταναλωτές.

Ο υπουργός Ενέργειας όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την πρακτική πρακτική που ακολούθησε το στέλεχος της ΔΕΣΦΑ, αλλά απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα που ανέδειξε το θέμα είπε συγκεκριμένα «βρήκατε λάθος πεδίο για να θέσετε ζήτημα σκανδάλου» ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του μίλησε για ζήτημα «άνευ σημασίας».
Ο κ. Σταθάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η προαγωγή πριν την συνταξιοδότηση είναι μια κανονική διαδικασία και την συνέκρινε με τα όσα συμβαίνουν στο στρατό που ένας συνταγματάρχης πριν να συνταξιοδοτηθει γίνεται Αντί.
Επέμεινε να διαχωρίζει πλήρως την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ από όσα είχαν συμβεί με τις αυξήσεις αμοιβών στελεχών στον ΑΔΜΗΕ, υπόθεση για την οποία, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει, η κυβέρνηση έδωσε αμέσως το στίγμα της.
«Είναι σαφής η θέση μου. Για το εάν υπάρχει ζήτημα για προαγωγή προ της συνταξιοδότησης και αν αυτή είναι θεμιτή», ο κ. Σταθάκης επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα επικαλούμενος την πρακτική που ισχύει στο δημόσιο, όπου ο τμηματάρχης γίνεται ο διευθυντής ή ανεβαίνει βαθμό ο στρατιωτικός. «Εάν η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση είναι το απόπημα, δεν είναι ατόπημα. Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο», είπε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στη ΝΔ.
Σε ότι αφορά τις λοιπές καταγγελίες Σκρέκα επιφυλάχθηκε να απαντήσει στη Βουλή.
Νωρίτερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός είχε αναφέρει  «νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος» απάντησε ο υπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας στο Real.fm ο υπουργός ανέφερε: «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε».
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου