Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Στην απεργία της Τετάρτης 23/1 συμμετέχουν οι αργαζόμενοι των ΕΛΤΑ του Ν.Πέλλας



Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ προχωράνε σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Γενάρη ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης. Χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας, την στήριξη στον αγώνα τους για να μην αφήσουμε τα Ταχυδρομεία να οδηγηθούν στη συρρίκνωση και τελικά στην ιδιωτικοποίηση. 
            Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Τα ΕΛΤΑ είναι από τις ελάχιστες μη ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ και η πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και των κόμματων της αντιπολίτευσης είναι να οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση.
Αλώστε υπάρχουν πολλά γεράκια στον ιδιωτικό τομέα που εποφθαλμιούν το τεράστιο δίκτυο και την εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος στα ΕΛΤΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ που πιέζει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, Θ. Φέσσας, είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της ACS.
            Όλα αυτά τα χρόνια, οι διοικήσεις συνειδητά οδηγούν τα ΕΛΤΑ σε μαρασμό και συρρίκνωση. Προσλήψεις μόνιμου δεν γίνονται καθόλου, και πλέον προωθούν με γοργούς ρυθμούς την είσοδο των εργολάβους σε κάθε υπηρεσία των ΕΛΤΑ. Συνεχίζουν να διατηρούν το αίσχος των εκατοντάδων ενοικιαζόμενων – συμβασιούχων στις ταχυμεταφορές και των εποχικών. Το κράτος δεν πληρώνει την αποζημίωση τη Καθολικής Υπηρεσίας και τις  οφειλές  του στα ΕΛΤΑ στραγγίζοντας έτσι την ρευστότητα της εταιρίας. Έτσι φτάσαμε στο τραγικό σημείο πριν λίγους μήνες, τα ΕΛΤΑ εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας να μην αποδίδουν τα χρήματα στη ΔΕΗ και να κοπεί το ρεύμα σε ανυποψίαστους πολίτες ενώ το είχαν πληρώσει. Οι ταχυμεταφορές, το πιο δυναμικό κομμάτι των Ταχυδρομείων παραμένουν θυγατρική, έξω από την μητρική εταιρία για να μπορεί πιο εύκολα να ιδιωτικοποιηθεί. Πρόκειται για μια τακτική που έχουν χρησιμοποιήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ακολουθεί πιστά και η τωρινή. Απαξίωση, συρρίκνωση και τελικά ιδιωτικοποίηση.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
            Οι δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις της «μεταμνημονιακής» περιόδου, δεν έχουν καταλαγιάσει, αντίθετα αποκτούν νέα ορμή μέσα στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Το πολιτικό κλίμα καθορίζεται από τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους ενάντια στις πολιτικές των «υπερπλεονασμάτων», διεκδικώντας ανατροπή της λιτότητας και της μνημονιακής λεηλασίας. Αυτοί οι αγώνες μπορούν να σπάσουν την  «κανονικότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση η οποία στην ουσία είναι μια κανονικότητα της φτωχοποίησης, που αφήνει τα περιθώρια στα αφεντικά και στην μνημονιακή αντιπολίτευση να φιλοδοξούν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την επίθεση.
            Η δύναμη των αγώνων είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις όποιες υποσχέσεις της κυβέρνησης. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, αλλά και για να σταματήσουμε τα σχέδια για Ιδιωτικοποιήσεις, είναι η κλιμάκωση των αγώνων και το δυνάμωμα τους όλη την επόμενη περίοδο.  
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την κρίση του χρεοκοπημένου καπιταλισμού, από την πάλη για να επιβάλλουμε το δίκιο των εργατών με τον εργατικό έλεγχο στην οικονομία και στην κοινωνία. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να φύγουμε από τον έλεγχο του Ευρώ και της Ε.Ε. και να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου