Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Eτοιμαστείτε για χιόνια και ψύχος στην Πέλλα.Σοβαρή επιδείνωση από αύριο.

Κύμα ψύχους με πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες, χιόνια στα πεδινά και παγετό θα σαρώσει μέσα στο επόμενο 24ωρο το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Εκτός από την εντυπωσιακή και για ορισμένους μετεωρολόγους πρωτοφανή για κάποιες περιοχές της χώρας βουτιά του υδράργυρου, κύριο χαρακτηριστικό της νέας σοβαρής επιδείνωσης του καιρού θα είναι η διάρκεια που θα έχει (μέχρι τουλάχιστον τις 9 του μήνα). Το θερμόμετρο
στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα ενδέχεται να δείξει ακόμα και -17 βαθμούς Κελσίου. To μοντέλο πρόβλεψης ως την Κυριακή δείχνει κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από τον Αρκτικό Κύκλο (με μωβ χρώμα) ως τη Βαλκανική Εντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν στα αστικά κέντρα τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας .

 Πιο αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη: Αττική Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στη δυτική- κεντρική Μακεδονία 400 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία μέχρι 4 βαθμούς χαμηλότερη. . 
Προβλεψη ΕΜΥ για Γιαννιτσά.Ισχυρή χιονόπτωση την Πέμπτη.


Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη
 Ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από τα βορειοδυτικά με βροχές και χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά ηπειρωτικά, και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 Μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση από τα βόρεια. 
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα στα βόρεια. Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την πρόγνωση χιονοκάλυψης και και την πορεία των ψυχρών αερίων μαζών μέχρι το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019: text Πάλι καλά που υπάρχουν και τα χρόνια και λες ότι αλλάζει κάτι στη χώρα Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου