Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Κτηματολόγιο: Πάνω από 170.000 ακίνητα περνούν στο Δημόσιο

Ξεπερνούν τις 170 χιλιάδες τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι περιέχονται στην κυριότητα του Δημοσίου και οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση…

Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη». Ετσι, καθίσταται πλέον σαφές πως το μότο τού Κτηματολογίου «Δηλώστε τα ακίνητά σας έστω και την τελευταία στιγμή» δεν είναι απλώς μια ευχή, αλλά μια πραγματικότητα, ιδίως τώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης και έχουν υποβληθεί – μέχρι στιγμής – περίπου ένα εκατομμύριο δηλώσεις.
Ηδη οι επιπτώσεις για όσους ιδιοκτήτες δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το προαναφερόμενο μότο είναι πλέον ορατές. Και αυτό διότι τη διετία 2017-2018 για 15.000 ακίνητα – τουλάχιστον – ξεκίνησε η διαδικασία προκειμένου να περιέλθουν στο Δημόσιο σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τις τελευταίες ρυθμίσεις του περασμένου Δεκεμβρίου στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου