Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Σοβαρά επεισόδια με πρόσφυγες και ΜΑΤ στα Διαβατά - Ένας αστυνομικός τραυματίας

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της  Πέμπτης μεταξύ προσφύγων.και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τη δομή φιλοξενίας  στο  πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου»  των Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να υποδεχθούν άλλους πρόσφυγες που
κατέφθαναν στη δομή.


Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι πρόσφυγες εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Διαβατά: Συγκρούσεις μεταναστών με την αστυνομία


Επεισόδια με ΜΑΤ και πρόσφυγες στα Διαβατά - Voria.gr

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου τηλεοπτικού συνεργείου. 

Η κατάσταση στο σημείο ήταν τεταμένη για πάνω από μισή ώρα.

diavata_in
diavata_in2
diavata_in3
diavata_in4


Προσαγωγή πρόσφυγα

Από το πρωί ομάδες προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, με σκοπό να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με γειτονικές χώρες.

Διαβατά

Οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή δηλώνουν αδυναμία να εμποδίζουν αύριο τους μετανάστες, αν αυτοί αποφασίσουν να περπατήσουν προς την Ειδομένη. 

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.

Προς τα Διαβατά 120 πρόσφυγες

Περίπου 120 άτομα οικογένειες διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατέλειψαν σήμερα το απόγευμα το κέντρο υποδοχής προσφύγων του 722 με προορισμό τους τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Εκεί θα υπάρξει η προκαθορισμένη συνάντηση αριθμού προσφύγων, με σκοπό τη διαμαρτυρία ζητώντας την προώθησή τους σε χώρες της Ευρώπης. Τα άτομα αυτά αναμένεται να επιστρέψουν στο κέντρο υποδοχής του 722 εντός 7-8 ημερών. Η μετακίνησή τους ξεκίνησε οδοιπορικώς επί της Π.Ε.Ο. Βέροιας-Θεσσαλονίκης.

Για την ασφαλή τους κίνηση συνέδραμαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από Βέροια και Αλεξάνδρεια.

Ένταση

Δείτε φωτογραφίες: 

IMG_1661_2
4766648
4766631
4766584

4766645
4766652

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου