Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Πως θα γίνουν οι 800 προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία

Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατατέθηκε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου με τίτλο «κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», το οποίο περιλαμβάνει ειδική διάταξη για την πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία. Η πρόσληψη των Συνοριοφυλάκων γίνεται με σύστημα κριτηρίων βάση
διαδικασίας μοριοδότησης.Οι Συνοριακοί Φύλακες τοποθετούνται υποχρεωτικά σε Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης ή Διαχείρισης Μετανάστευσης ή Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.Τα καθήκοντα των Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου είναι ταυτόσημα με εκείνα των Συνοριακών Φυλάκων. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή και κατάλληλο οπλισμό.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων και κατ’ επέκταση Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου από τους υποψήφιους που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους στην εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, για την οποία προκηρύσσονται θέσεις ή στην Περιφέρεια στην οποία εντάσσεται η εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί. Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται αφενός η εξασφάλιση ότι το σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλύπτονται και αφετέρου ότι η κάλυψή τους θα γίνεται από υποψήφιους, με αυξημένα, κατά το δυνατόν, προσόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου