Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η ημερομηνία των εκλογών και η εφεδρεία δοκιμάζουν τη ΝΔ


Σε αγκάθια για τη ΝΔ και τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα εξελίσσονται ο χρόνος των εκλογών και το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που μπαίνει σε εφαρμογή στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η συζήτηση για παράταση του εκλογικού ορίζοντα, που έχει φουντώσει και στο γαλάζιο στρατόπεδο, προκαλεί συναγερμό στη Λεωφόρο Συγγρού, που σπεύδει να διαμηνύσει ότι δεν έχει προκύψει ουσιαστικός λόγος ο οποίος να δικαιολογεί οποιαδήποτε καθυστέρηση στη διενέργεια των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι...

...η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, την οποία είχε προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς ως αντίβαρο σε ένα σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, θα βάλει στον κύκλο της φθοράς και τη ΝΔ. Γι' αυτό το γαλάζιο επιτελείο επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος και υποδεικνύει ως αποκλειστικά υπεύθυνους τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου για να καλύψει τη διόγκωση του σπάταλου δημόσιου τομέα μεθόδευσε σχέδιο μαζικών απολύσεων με τον μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κάνοντας παράλληλα λόγο για την «πιο ανήθικη, άδικη και ουσιαστικά παράνομη μεθόδευση των δύο τελευταίων χρόνων».
Για το ζήτημα αυτό, πάντως, η ΝΔ βρέθηκε στο στόχαστρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που εκτιμά ότι δύσκολα θα καταφέρει η Λεωφόρος Συγγρού να βγει από το κάδρο των απολογούμενων χωρίς να υπονομεύσει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ενδεικτικό για τη συνέχεια ήταν το φαρμακερό σχόλιο του βουλευτή της ΔΗΣΥ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ανέφερε ότι «το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, εμπνεύσεως ΝΔ του κ. Σαμαρά και εκτελέσεως ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου, έχει ισοπεδωτική λογική και είναι χωρίς κριτήρια, ώστε να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επιχείρησε χθες να βάλει φρένο και στις εσωκομματικές φωνές που ζητούν να μην λειτουργήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. «Επειδή ακούγονται πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Αρα, εμείς θεωρούμε την 19η Φεβρουαρίου ως την καταλληλότερη ημερομηνία», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης (στον Βήμα fm 99.5).
Το ίδιο μήνυμα φρόντισε να στείλει και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος διαπιστώνει κυβερνητική δυσλειτουργία: «Τα φαινόμενα ασυνεννοησίας που, δυστυχώς, παρατηρούνται ήδη μεταξύ υπουργών, δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι κυβέρνηση μακράς πνοής».

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου