Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές παρωδία στο Επιμελητήριο Πέλλας. Απέχουν οι επαγγελματίες.


Όσοι ισχυρίζονταν πριν λίγους μήνες, πως αυτά που συμβαίνουν στο επιμελητήριο Πέλλας, με τον αιωνόβια γαντζωμένο στην καρέκλα Ιορδάνη Τσώτσο, θα οδηγούσαν σε πλήρη απαξίωση του θεσμού και της λειτουργίας του, δυστυχώς δικαιώθηκαν. Η άλλοτε αρραγής και σκληρή ομάδα με τους Γιαννιτσώτες παρατρεχάμενους και τα παπαγαλάκια του απόλυτου προέδρου, διέλυσε.
   Μαζί με αυτή διαλύεται και το επιμελητήριο που κυριολεκτικά καταντά ένα μισθοτούμενο εργαλείο για τον παντελώς ανίκανο και αποτυχημένο πρόεδρό του. Έναν πρόεδρο, που πέρα από την ακατάσχετη και χρόνια λογοδιάρροιά του και κυρίως...

...το επιλεκτικό του ενδιαφέρον για ορισμένες επιχειρήσεις, αδιαφόρησε πλήρως για τον υπόλοιπο νομό.
   Οι καιροί όμως άλλαξαν. Τα γιουσουφάκια που έτρεχαν γύρω του και υμνούσαν τον μεγάλο άρχοντα ξύπνησαν και επαναστάτησαν. Έτσι με καθυστέρηση αρκετών ετών, τα άλλοτε πρωτοπαλίκαρά του έλαβαν το μήνυμα των τοπικών κοινωνιών και απέσυραν την υποψηφιότητά τους. Κάποιοι βέβαια κάνουν λόγο για στημένο παιχνίδι καθώς ακόμη και έτσι, δεν αλλάζει τίποτα και ο αρχηγός τους, που μέχρι πρότινος εκθείαζαν και έγλυφαν αλλά τώρα λοιδορούν, θα έχει μια άνετη επανεκλογή.
   Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο ο άνθρωπος που κατά κύριο λόγο μιλά για την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, να είναι ο ίδιος ισόβιος και μόνιμος πρόεδρος του επιμελητηρίου Πέλλας , που τώρα πια μπορεί να μετονομαστεί σε “ Επιχείρηση Τσώτσου ”.

9 σχόλια:

  1. Μεταξύ των τυφλών , κερδίζει ο μονόφθαλμος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον εικονιζόμενο με το ύφος πρωθυπουργού και άνω , τον έκαναν άνθρωπο κάποιοι εδώ στα Γιαννιτσά που μια ζωή έτρεχαν πίσω απο την ποδιά του για ένα ψίχουλο εξουσίας.Πανίδης, Αντωνιου, Σαραφούδης,κάτι καφετεριούχοι και καφετζήδες υμνούσαν τον μεγάλο Κάπτεν όπως τον αποκαλούσαν.Ότι και να κάνουν τώρα δεν ξεπλένονται απο τα λάθη του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o Tswtsos gia alli mia fora epiase koroida toys Giannitsiotes kai kanei paixnidi monos tou.
    Sarafoudis, Panidis klp tin patisan san protarides
    tous poulise xoris na paroun xampari tipote
    Toulaxiston eixan to tharros na min symmetexoun ayti tin fora stis ekloges Parodia opos grapsate.
    o Kafetzis pantou xwmenos einai, opou vromia kai dysodia aytos ekei aporo pos enas anthropos pou na grafei kala kala den xerei mporei kai xwnetai kai thelei na kinei ta nimata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον θα έπρεπε το Blog σας να πει ένα Μπράβο σε όλους τους Υποψήφιους από τα Γιαννιτσά που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και τελικά απέσυραν την υποψηφιότητα τους από αυτές τις Εκλογές Παρωδία όπως γράφετε κι εσείς. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ και είναι καιρός να αρχίσει να γίνεται και σε άλλους τομείς αν θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν όπως μας αξίζει.
    Ο Σαραφούδης και ο Πανίδης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν κάθετοι από την αρχή και οι χαρακτηρισμοί σου νομίζω ότι τους αδικούν. Η υπόθεση αυτή δεν έχει τελειώσει εδώ, έχει και συνέχεια.

    Ν.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα ξύπνησαν τα μέχρι πρόσφατα φερέφωνα του Τσώτσου;;;Λίγο αργά ρε σεις.Όταν κάποιοι τους τα έλεγαν ήταν κακοί και τώρα όλα τα πρώην εξαπτέρυγα θέλουν να τους πούμε και μπράβο;;Ρε άντε απο δω παλιουποκριτές.Η διάλυση του επιμελητηρίου έχει και τη δική σας υπογραφή που τόσα χρόνια τρέχατε σα τα κουταβάκια πίσω απο τον Τσώτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ν.Θ. επειδή δείχνεις να γνωρίζεις αρκετά για αυτήν την υπόθεση δεν μας λες και αυτά που δεν ξέρουμε; Όπως για παράδειγμα τους λόγους για τους οποίους τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκείνο το δελτίο τύπου όπου δήλωναν την αποχώρησή τους από το ψηφοδέλτιο. Ανεπίσημα και για να σε προλάβω, άκουσα ότι ζήτησαν από τον Τσώτσο να μπει κάλπη στα Γιαννιτσά και εκείνος αρνήθηκε. Μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί εδώ και πάρα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις δεν θυμάμαι οι συγκεκριμένοι να είχαν ποτέ πρόβλημα με κάτι τέτοιο. Έχω και άλλα ερωτήματα αλλά ένα-ένα καλύτερα την φορά. Μην σε πολύ ζορίζω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αίτημα να μπει κάλπη στα Γιαννιτσά είναι παλιό αλλά η προηγούμενη νομοθεσία δεν άφηνε και πολλά περιθώρια τώρα ο εκλογικός κανονισμός των Επιμελητηρίων το προβλέπει ρητά και είναι ξεκάθαρο. Παλιότερα πήγαινε και ο κόσμος να ψηφίσει στην Έδεσσα (έστω και σε μικρό ποσοστό) ενώ τώρα κανείς δεν θέλει να χάσει μια μέρα και να ξοδέψει και χρήματα για κάτι που το θεωρεί αδιάφορο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης και η Εκλογική Επιτροπή η οπία ηταν "εχθρική" στο να μπει κάλπη στην Πόλη που έχει το 55% των επιχειρήσεων του Νομού όταν σε άλλα Επιμελητήρια μπαίνει κάλπη σε πολύ μικρότερες Πόλεις.
    Σε πάνω από 20 Επιμελητήρια στην Ελλάδα μπήκαν κάλπες και σε άλλες πόλεις πέραν της έδρας.
    Σημασία έχει ότι 15 υποψήφιοι άφησαν στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες (και κάποιοι την σχεδόν βέβαιη εκλογή τους)και έβαλαν μπροστά την δίκαια απαίτηση όλης της Περιοχής, σε αυτό νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε και να το συνεχίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Πανίδη γιατί κάνεις τώρα τουμπεκί;;Εσύ δεν ήσουν που μας τον πλάσαρες τόσα χρόνια εδώ στα Γιαννιτσά τον Τσότσο;;Αντε να χαθείτε ρε πουλημένοι μια ζωή είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή