Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Συνταγή για φανουρόπιτα



Του Αγίου Φανούριο αύριο Δευτέρα και όλους όσους τηρούν το έθιμο, είπαμε να σας παρουσιάσουμε μία απλή συνταγή για φανουρόπιτα:

Υλικά
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανέλλα
1 μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού

Εκτέλεση...

Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα βάζουμε : 1 φλυτζάνι σταφίδα ξανθή 1 φλυτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια
και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι από πρεσβυτέρα.


Σημείωση: Σε κάποιες συνταγές παρατηρούμε να βάζουν μέσα και σταφίδες για πιο πλούσια και γλυκιά γεύση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένοι προσθέτουν και λίγο αγιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου