Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αυξημένη επικινδυνότητα για Δασικές Πυρκαγιές


Υψηλός είναι ο δείκτης επικινδυνότητας σήμερα για την πρόκληση δασικών πυρκαγιών στην Πέλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Οι υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ζητείται η συνδρομή των πολιτών ώστε, σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς, να επέμβουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ακόμη, οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους ώστε να αποφευχθεί πλήρως το ενδεχόμενο πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει:..

«Ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας. Παράλληλα, ζητούμε τη συνδρομή των πολιτών ώστε να μην υπάρξει πρόκληση δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια ή, πολύ περισσότερο, από δόλο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας, ενώ είναι πιθανό να κινδυνέψουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Τα έργα αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που ολοκληρώσαμε, καθώς κι αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν συμβάλλει σημαντικά ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από τα καιόμενα απορρίμματα που ήταν η μάστιγα του καλοκαιριού τα προηγούμενα χρόνια. Το κόστος για την κατάσβεση των πυρκαγιών είναι εξαιρετικά υψηλό ενώ η υποβάθμιση των δασικών οικοσυστημάτων, όταν αυτά καίγονται, είναι πρακτικά μη αντιστρεπτή αφού χρειάζονται πολλές δεκαετίες για να επανέλθει ένα ώριμο δάσος.

Έχω εμπιστοσύνη στο υψηλό αίσθημα ευθύνης των κατοίκων της Πέλλας και τους ευχαριστώ για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια να περιφρουρήσουμε τη φυσική μας κληρονομιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου