Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Eπίθεση Τσίπρα για το σκάνδαλο SIEMENS


Να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη Siemens καλεί σήμερα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με επερώτηση που υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Παπαδημούλης, Π. Κουρουμπλής, Θ. Δρίτσας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σοφία Σακοράφα και Αλέξης Μητρόπουλος. Στη Βουλή, μάλιστα, θα παρέμβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προειδοποιεί ακόμα και για διερεύνηση ποινικών ευθυνών των αρμοδίων, σημειώνοντας ότι η υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού αποτελεί «πράξη καθόλα
παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος». Το δε περιεχόμενο της συμφωνίας χαρακτηρίζεται «άνευ προηγουμένου τόσο νομικά όσο και σε επίπεδο σύναψης διεθνών συμφωνιών».

Πρόταση για Μνημόνιο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, που θα υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, αναμένεται να ζητήσει και πρόταση διερεύνησης των οικονομικών της Ολυμπιάδας του 2004, όπως δήλωσε χθες στην Realnews ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου