Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία εφοριακών στις 26-27-28 Σεπτεμβρίου

Αγαπητέ Φίλε φορολογούμενε

            Εδώ και δύο χρόνια δεχόμαστε, όπως βέβαια και η υπόλοιπη κοινωνία, μια ανηλεή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματά μας.
Η «αναδιοργάνωση του φορολογικού μηχανισμού», πολύ απλά σημαίνει το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ., την υποκατάσταση των ελεγκτικών διαδικασιών με «φορολογικά πιστοποιητικά» για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που ήδη χορηγούν ιδιωτικές εταιρείες, απαλλάσσοντάς τους από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ελέγχου, μείωση φορολόγησης των ΑΕ-ΕΠΕ...
κάτω και από το 20%, απαλλαγή των offsohore εταιρειών από φόρο ακινήτων, ξέπλυμα χρήματος για τις καταθέσεις στο εξωτερικό, ενώ για τον απλό λαό σημαίνει χαράτσια, έκτακτες εισφορές, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση των άδικων έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου κάτω και από τις 5.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι σε Δ.Ο.Υ. έχουν ήδη τα τελευταία 2 χρόνια μειωθεί περίπου σε 9.000 από 14.000 και οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με την ελλειπή μηχανοργάνωση έχουν κάνει τις συνθήκες εργασίας αφόρητες.
Η κυβέρνηση και η τρόικα, μας μιλάνε  για  «διαρθρωτικές αλλαγές» και για «μεταρρυθμίσεις» που είναι απαραίτητο να γίνουν για να υλοποιηθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης. Όταν  λένε  μεταρρυθμίσεις, εννοούν  ξεπούλημα  και  ιδιωτικοποιήσεις. Όταν  λένε  ανταγωνισμό εννοούν, μείωση  φορολογικών  συντελεστών  για  τις εταιρίες, κατάργηση  των  συλλογικών συμβάσεων και αμοιβές των πεντακοσίων Ευρώ για τους εργαζόμενους. Όταν  λένε  χρέος  εννοούν  τις  ζημιές των τραπεζών που τις φορτώνουν στο  κρατικό προϋπολογισμό. Όταν  λένε  φοροδιαφυγή  εννοούν το μισθωτό, το συνταξιούχο, τον άνεργο και τον μετανάστη  που πουλάει  μικροπράγματα  για   να  εξασφαλίσει   ένα   κομμάτι   ψωμί.  Όταν  μιλάνε για  «αναδιάρθρωση υπηρεσιών» εννοούν διάλυση, απολύσεις και εφεδρεία.
Οι εργαζόμενοι στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που χτυπιέται από τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Γνωρίζουμε πολύ καλά την προπαγάνδα που έχει στόχο, μέσα από γενικεύσεις, να ενεργοποιήσει για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει αυτό το βρώμικο παιχνίδι της εκάστοτε εξουσίας του «διαίρει και βασίλευε». Ζητάμε την κατανόηση και συμπαράσταση του κόσμου, γιατί ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός, αλλά είναι αγώνας για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.  

Αγωνιζόμαστε  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ενάντια
·        Σε άδικους φόρους και χαράτσια
·        Στη διάλυση των υπηρεσιών μας
·        Σε εφεδρείες και απολύσεις
·        Σε μειώσεις μισθών

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ 1,500,000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ?
    9,000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ-ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ-ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ(ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή