Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Λουκέτο» λόγω χρεών έβαλε ο Δήμος Αχαρνών



«Κλειστόν επ΄ αόριστον» αναγράφει από χθες ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον Δήμο Αχαρνών, καθώς το ταμείο είναι μείον, με αποτέλεσμα οι 960 υπάλληλοι, να παραμένουν απλήρωτοι, όπως επίσης και τα πάγια έξοδά του.
«Κλειστόν επ΄ αόριστον» αναγράφει από χθες ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον Δήμο Αχαρνών, καθώς το ταμείο είναι μείον, με αποτέλεσμα οι 960 υπάλληλοι, να παραμένουν απλήρωτοι, όπως επίσης και τα πάγια έξοδά του...

Ο Δήμος Αχαρνών επιβεβαίωσε την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι ΟΤΑ εξαιτίας των υπέρογκων χρεών αλλά και της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης.
Το πρώτο επίσημο λουκέτο που έβαλαν οι Αχαρνές αναμένεται να ακολουθήσουν τουλάχιστον έξι ακόμη ΟΤΑ οι οποίοι τον Σεπτέμβριο δεν πλήρωσαν τους υπαλλήλους. Λίγο πριν από το οριστικό κλείσιμο, βρίσκονται επίσης 10 ακόμη δήμοι, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι τον Οκτώβριο στο ταμείο τους δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ.
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών απεργούν από την προηγούμενη βδομάδα, ωστόσο προχθές βράδυ το δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους, αποφάσισε το επ΄ αόριστο κλείσιμο των υπηρεσιών. Ο δήμος λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα φροντίζουν μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.
Χθες ο δήμαρχος της πόλης Σωτήρης Ντούρος είχε μια ακόμη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με αίτημα την επίλυση του οικονομικού προβλήματος που οδήγησε στην επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του.
Συγκέντρωση
Επίσης χθες το πρωί περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολίτες του Δήμου Αχαρνών είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αντίστοιχος αριθμός πολιτών και εργαζομένων βρισκόταν έξω από το κτίριο του δήμου στις Αχαρνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί στον δήμο προκαταβολή από τους ΚΑΠ, ώστε να μπορέσει να καταβάλει τη μισθοδοσία ενώ το δάνειο των 25 εκατ. ευρώ που έχει ο δήμος, θα επιμηκυνθεί κατά 10 χρόνια.
Ωστόσο, όπως είπε στο «Εθνος» ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Παν. Αναγνωστόπουλος η καταβολή μέρους των ΚΑΠ «λύνει το πρόβλημα μόνο προσωρινά».

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου