Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Φόνος στην Κύπρο: Έτσι έφτασε η Αστυνομία στον 17χρονο δολοφόνο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση εναντίον του διατάγματος κράτησης, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 17χρονος Αλέξης Αναστασίου, γνωστός στη Λάρνακα και ως «Αλεξούι», που συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Μάικλ Αντονι Λούις Μηνά, 22 χρόνων, Αγγλοκύπριου.


Ενώπιον του Δικαστηρίου θα παρουσιαστεί και ο 26χρονος ο οποίος συνελήφθηκε χθες αργά το απόγευμα από την Αστυνομία και θεωρείται ύποπτος για συνέργεια. Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, φαίνεται ότι ο 26χρονος βοήθησε τον 17χρονο να κρύψει τα ρούχα που φέρεται να φορούσε μετά τη διάπραξη του φόνου.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 22χρονου, η οποία και θα καταδείξει και τα ακριβή αίτια του θανάτου του Μηνά.

Ο φόνος διαπράχθηκε γύρω στις 06.45 χθες το πρωί και ο 22χρονος εντοπίστηκε από ένοικο της πολυκατοικίας όπου διέμενε μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το αυτοκίνητο του. Ο νεαρός δέχθηκε επίθεση από άγνωστο ή αγνώστους έξω από το ασανσέρ της πολυκατοικίας και αιμόφυρτος κατάφερε να βγει έξω και να σωριαστεί τελικά νεκρός έξω από το αυτοκίνητο του που ήταν σταθμευμένο κάτω από το διαμέρισμα του.

Ο 22χρονος διέμενε με τις δύο αδελφές του, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας σε πάροδο της Οδού Τουσχανέ στη Λάρνακα και εργαζόταν σε καφεστιατόριο στη περιοχή Μακένζι.

Με την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή και τις πρώτες έρευνες και εξετάσεις, οι ανακριτές οδηγήθηκαν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και είχαν τις υποψίες τους από την πρώτη στιγμή για την ενδεχόμενη ανάμειξη του 17χρονου Αναστασίου. Ετσι άρχισαν να διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ενώ απέδωσαν το φόνο σε «προσωπικές διαφορές» του θύματος με το δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της δολοφονίας είναι ο δεσμός 19χρονης με το «Αλεξούι», ενώ προηγουμένως διατηρούσε δεσμό με τον Μηνά. Δράστης και θύμα είχαν ανταλλάξει τηλεφωνικές απειλές και μηνύματα, που διερευνώνται από την αστυνομία.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα και όπως δήλωσε ο κ. Σοφοκλέους ο 22χρονος έφερε «τραύματα στην αριστερή τραχηλική χώρα, που προκλήθηκε από νήσσων και τέμνον όργανο».

Η Αστυνομία γύρω στο μεσημέρι, λίγες μόνο ώρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, προχώρησε στη σύλληψη 17χρονου ο οποίος είχε απασχολήσει τους ανακριτές δεκάδες φορές στο παρελθόν από πολύ νεαρής ηλικίας για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών, ναρκωτικών και ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να καταδικαστεί για καμία από τις υποθέσεις που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, επειδή ήταν ανήλικος.

Ο 17χρονος φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία να παραδέχθηκε προφορικά τη διάπραξη του φόνου και να οδήγησε τους ανακριτές σε συγκεκριμένο χώρο όπου και υπέδειξε το τόπο όπου έθαψε το φονικό όπλο, το μαχαίρι δηλαδή με το οποίο επέφερε το θανατηφόρο τραύμα στον άτυχο 22χρονο.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 17χρονου από τα τηλεφωνικά δεδομένα στο κινητό του 22χρονου, στο οποίο υπήρχαν τόσο τηλεφωνήματα όσο και μηνύματα του υπόπτου προς τον άτυχο Μάικλ.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον η επίθεση που δέχθηκε μία εκ των δύο αδελφών του θύματος το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης στη Λάρνακα, συνδέεται με την επίθεση και τελικά το φόνο του 22χρονου Μάικλ.

Η αδελφή του θύματος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου και ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το θάνατο του 22χρονου.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου