Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων ανταρτών



Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν 17 στόχους των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι χθες και σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός, καθώς εντείνει την επίθεσή του εναντίον των ανταρτών.
Πρόσφατα έχουν αυξηθεί οι μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες ένοπλο αγώνα για μεγαλύτερη αυτονομία των Κούρδων.

Σήμερα το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, οι τρεις από τους οποίους περιλαμβάνονταν στους δράστες. Η επίθεση ήταν μία από τις πολλές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων.
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, το PKK ζητάει οι επιθέσεις να επικεντρωθούν στην «πρόκληση ζημιών στον εχθρό» και όχι απλώς στη θυσία ενός μαχητή.
Οι αεροπορικές επιθέσεις στη Χακάρι ακολούθησαν τις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν προχθές εναντίον της ανατολικής επαρχίας Αγκρί, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά μαχητών του PKK, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.
Στις χερσαίες μάχες, πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι το PKK επιτέθηκε σε έναν στρατιωτικό σταθμό στη Σιρνάκ, γειτονική της επαρχίας Χακάρι, και σκότωσε έναν στρατιώτη στη μάχη που διήρκεσε είκοσι λεπτά.
ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου