Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Φύλλο «περέκ» από τα Γιαννιτσά σερβίρει το πρώτο food truck στην Ελλάδα

Μία ακόμη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στην παραλιακή είναι το πρώτο food truck που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Αν δεν είχα ακούσει τον Ηλία Μαμαλάκη να του πλέκει το εγκώμιο, ίσως να το περνούσα για μια απλή καντίνα με λουκάνικα.  Δεν είναι όμως.  Είναι το πρώτο κινητό εστιατόριο στην Ελλάδα που για το καλοκαίρι παρκάρει συνήθως στο δεύτερο λιμανάκι (πέταλο) της Βουλιαγμένης. Σερβίρει ποντιακούς γκεζλεμέδες, δηλαδή τραγανές πίτες  (φύλλο περέκ από τα Γιαννιτσά) που μοιάζουν με κρέπες.

Τις φτιάχνει σε δύο λεπτά και σου δίνει επιλογές για γέμιση από διάφορα φρέσκα χορταρικά (μάραθο, σπανάκι κ.ά.) με φέτα, σουτζούκι με 0% λιπαρά και τυρί, κιμά, γαλοπούλα, παστουρμά ακόμη και γλυκιά με πραλίνα φουντουκιού. Ακούγονται βαριά, αλλά είναι απλώς έντονα στη γεύση και ελαφριά. Ούτε λίπος, ούτε λάδι. Όλα βιολογικά από επιλεγμένους έλληνες παραγωγούς. Το πρόγραμμα για το πού θα βρίσκεται το food truck δημοσιεύεται ένα μήνα πριν στο facebook.com/foodtruck.cooking (15.000 ακόλουθοι), αλλά κάνει και ιδιωτικές εκδηλώσεις (πάρτι εταιρικά, παιδικά, γάμους, βαφτίσεις κ.λπ.) με υλικά κατά παραγγελία. «Το φορτηγό πάτησε γκάζι φέτος τον Ιανουάριο με όραμα να προσφέρουμε ποιοτικό φαγητό στον δρόμο και όχι φαγητό του δρόμου» λέει ο Γιώργος Γληνός, ιδιοκτήτης, αστροφυσικός στις σπουδές και πρώην στέλεχος επιχειρήσεων.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου