Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Νικήτρια των εκλογών η Φώφη Γεννηματά



Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με καταμετρημένο το70% των ψήφων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 57,56%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 42,44%.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική


Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας η αποχή κυμάνθηκε στο 26%, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Ο κ. Αλιβιζάτος πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του κόσμου στον δ' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό.

Γεννηματά: Μαζί για τη νίκη

Στο Καματερό ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς,  Φώφη Γεννηματά. Η κα Γεννηματά δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος: «Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Ανδρουλάκης: Η φλόγα που άναψε να μην σβήσει

Στο Ηράκλειο Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας» τόνισε αμέσως μετά.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου