Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Βουλευτική δραστηριότητα Γιάννη Σηφάκη για θέματα της Πέλλας

 Ο Γιάννης Σηφάκης με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας στο Υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ,  ΟΑΕΔ και Υπουργείο Υγείας
Συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, το στέλεχος της Γεν. Γραμματείας Μάριο Μουζάλα, τον διευθυντή του γραφείου της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Τάσο Πεχλιβανίδη , το στέλεχος του ΣΕΠΕ Παναγιώτη Κορφιάτη και την Μαρία Βαμβουρέλλη υπεύθυνη του γραφείου του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου. 

Ο βουλευτής ανέδειξε στις συναντήσεις τα θέματα που απασχολούν τον εργατικό κόσμο της περιοχής και ζήτησε λύσεις στα πλαίσια, βέβαια, των σημερινών συνθηκών.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Γκοτζαμάνης και ο αναπλ. Γενικός Γραμματέας Χρήστος Τόπκας ανέλυσαν σειρά θεμάτων ζητώντας ενημέρωση και λύσεις.
Αναλυτικό Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων θα εκδοθεί από το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας.




Ο Γιάννης Σηφάκης στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά για τα πορίσματα στον Αρχάγγελο και την Καρυδιά
Επίλυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ιδιοκτησιακού θέματος που αφορά τον οικισμό των Τριών Ελάτων
Μαζί με τον βουλευτή ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης και ο πρόεδρος της Ομάδας παραγωγών Αρχαγγέλου Διονύσης Τσαμπούλης
Στην συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής ανέφερε το γεγονός ότι τα , μέχρι τώρα, εκδοθέντα πορίσματα για τις ζημιές του 2017 στην Πέλλα ήταν καλά και δίκαια ( σύμφωνα με τα μεταφερθέντα στον βουλευτή από τους αγρότες των οικισμών των οποίων επλήγησαν οι καλλιέργειες) πλην των οικισμών Αρχαγγέλου και Καρυδιάς από τους οποίους εκφράζονται σοβαρά παράπονα.
Συγκεκριμένα οι αγρότες Αρχαγγέλου και Καρυδιάς αναφέρουν ότι υποτιμήθηκε η δυνατότητα παραγωγής των δέντρων τους , δηλαδή στα πορίσματα ήταν πολύ μειωμένα τα κιλά.
Ο αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε σε επανεξέταση ( μετά την υποβολή ενστάσεων από τους αγρότες) των πορισμάτων άμεσα.
Ιδιοκτησιακό στα Τρία Έλατα
Οι εκπρόσωποι του Αρχαγγέλου, μαζί με τον βουλευτή, είχαν μεταφέρει αρκετές φορές στον Υπουργό το αίτημα να δοθεί η δυνατότητα σε αγρότες που πλήρωσαν για την παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγροτεμαχίων στην περιοχή των Τριών Ελάτων αλλά δεν μετέγραψαν στο Υποθηκοφυλακείο την ιδιοκτησία τους να μπορέσουν να την μεταγράψουν τώρα για να δικαιωθούν στο κτηματολόγιο τα αγροκτήματα που είχαν κατοχυρώσει και πληρώσει.
Το Υπουργείο ικανοποίησε το δίκαιο αυτό αίτημα τους και στον Νόμο για τους αγροτικούς συλλόγους, που εισέρχεται σε πολύ λίγο στη Βουλή για ψήφιση, συμπεριλαμβάνει διάταξη που επιτρέπει στους αγρότες αυτούς να μεταγράψουν, μετά την ψήφιση του νόμου, τις ιδιοκτησίες αυτές στο υποθηκοφυλακείο και να κατοχυρώσουν στο κτηματολόγιο αυτές τις ιδιοκτησίες.
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής , μαζί με τους εκπροσώπους του Αρχαγγέλου, διερευνούν λύση για να ξεκολλήσει το θέμα της ομάδας παραγωγών και να γίνει μια νέα εκκίνηση στην συγκέντρωση, συσκευασία, τυποποίηση και εμπορία του κερασιού στην περιοχή.
Η περιοχή Αρχαγγέλου – Περίκλειας – Νότιας πρέπει να καταφέρει να οργανώσει το κεράσι και την πατάτα, να εκμεταλλευτεί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, να δημιουργήσει υποδομές τυποποίησης και συσκευασίας ενισχύοντας την προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων προς όφελος του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.


Γιάννης Σηφάκης : Θα μείνει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση. Η Τράπεζα διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα διαθέσει υπάλληλο για την διευκόλυνση των πολιτών στην χρήση του ΑΤΜ για όσο διάστημα χρειαστεί.
Ο Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ζητώντας να εξεταστεί από την Τράπεζα η παραμονή του καταστήματος στην Κρύα Βρύση.
Η Διοίκηση της Τράπεζας, μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Βλανιάδη Ιάκωβου, ενημέρωσε το βουλευτή για την απόφαση της να κλείσουν 71 καταστήματα σε όλη την χώρα με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια.
Είπε ότι η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη αλλά δεσμεύτηκε να λειτουργήσει αμέσως στην Κρύα Βρύση το ΑΤΜ και να διαθέσει υπάλληλο για όσο χρόνο χρειαστεί για την εκμάθηση στους πολίτες της χρήσης του.
Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική συστημική Τράπεζα και οι αποφάσεις της δεν ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο.   


Γιάννης Σηφάκης:  Έγκριση της μελέτης από το Κ.Α.Σ. στις 20/02/18 και αίτημα προς την Υπουργό Πολιτισμού για άμεση χρηματοδότηση του Κάστρου της Χρυσής με 1.000.000,00 € από το ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού
Ο βουλευτής ενίσχυσε το αίτημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας για χρηματοδότηση του έργου.
Η μελέτη της αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αλμωπίας  μέσω διασυνοριακού προγράμματος με την γειτονική χώρα και έχει εγκριθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας που υπέβαλε 6 επιμέρους μελέτες του έργου για έγκριση στο Κ.Α.Σ.
Η άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, για την οποία υπάρχουν υποσχέσεις από την Υπουργό, θα συμβάλει, πέραν την ανάδειξης της ιστορίας της Αλμωπίας και  στην ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού τουριστικού πόλου που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη όλης της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου